Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Kauboje iznenadio dolazak Nike Kovača, evo što su govorili!

Svjetsko prvenstvo u rukometu
Foto: DPA/Pixsell
1/8
12.01.2019.
u 08:21

- Na kraju me iznenadio i Niko Kovač, trener nogometaša Bayerna, koji nam je prvi čestitao uletjevši na parket olimpijske dvorane – istaknuo je Cindrić.

Sjajno su bili raspoloženi hrvatski igrači nakon velike pojede nad Islandom (31:27). To je uvijek tako kad se pobjeđuje. Zašto ne slaviti. Dečki su više nego zasluženo pobijedili. Prizna je to na kraju krajeva i Almar Palmarsson, kapetan Islanda i njihov najbolji igrač.

- Veći dio utakmice bili smo ravnopravni, ali Hrvatska je bila bolja u zadnjih deset minuta. Ako će ovakvu obranu, kakvu su protiv nas igrali u tih zadnjih deset minuta, igrati jedno malo duže razdoblje onda mogu jako daleko doći – rekao je Palmarsson.

Duvnjak na rubu snaga

Domagoj Duvnjak igrao je na rubu snaga. Bio je željan igre, silno je želio ovu pobjedu.

- Znali smo da će biti ovako teška utakmica. Znali smo to zadnjih desetak dana jer su nam misli bile samo na Islandu. Ne znam zašto smo tako nervozno krenuli u susret. Obranu nikako nismo mogli sastaviti, pa su Islanđani prilično lako postizali pogotke. Izvukla nas je obrana, prvi put u posljednjih pet minuta prvog poluvremena, a onda i u završnici drugog. Igrali smo top obranu, ali moramo i možemo bolje. Ovo je velika pobjeda koja nam je otvorila mnoga vrata. Moram pohvaliti i navijače. Osjećali smo se kao da igramo kod kuće – rekao je Duvnjak.

David Mandić dugo će se sjećati svog premijernog nastupa na jednom velikom natjecanju. Igrao je gotovo cijelo drugo poluvrijeme, bio je ključan čovjek u obrani, a u jednoj kontri zakucao je loptu u mrežu.

Svjetsko prvenstvo u rukometu
1/4

- Lagao bih kada bih rekao da nisam imao tremu. I to veliku. Ali, kako je rastao adrenalin tako je trema nestajala. Dugo sam sanjao ovaj dan kada ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. I došao je taj dan i ne samo da je došao već je bio i fenomenalan – iskreno će Mandić.

Luka Cindrić išao je na “glavu” kada je bilo najpotrebnije. Njegov pogodak iz kontre bio je odlučujući za pobjedu.

- Očekivano teška utakmica. Morat ćemo izvući neke pouke i ne smijemo si dopustiti da nas suparnik prestigne, nakon vodstva 21:17. Srećom obrana i vratar Šego odigrali su svoje. Oduševljen sam atmosferom i lijepo je bilo vidjeti sve te naše navijače koji su ispunili svaki kutak dvorane. Na kraju me iznenadio i Niko Kovač, trener nogometaša Bayerna, koji nam je prvi čestitao uletjevši na parket olimpijske dvorane – istaknuo je Cindrić.

Marin Šego mora biti zadovoljan svojim obranama.

Lakše će biti s Japanom

- Islanđani imaju zaista nekoliko nezgodnih šutera. Pucaju ispod kukova naših igrača i to je teško braniti. Zatvarala je obrana koliko je mogla Palmarssona, ali vidjeli smo da Island ima i dva tri igrača koja su nam također napravila dosta nereda. Ništa, idemo dalje. Dan odmora, a onda u nedjelju nova utakmica i nadam se nešto lakša protiv Japana – rekao je Marin Šego.

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči utakmice

 

Komentara 5

CR
crodux
09:40 12.01.2019.

brat uz brata, hrvat uz hrvata..

IL
ilijan
09:00 12.01.2019.

U dva navrata smo uspostavili tako čvrstu obranu ako tako uspijemo tokom većeg djela turnira nema brige bit ćemo svjetski prvaci. Pa na tu obranu ne može nam nitko zabiti još kad se pridodaju Šegine obrane. Samo tako naprijed dečki. Hrvatska 🇭🇷

AO
ante.oreskovic75
11:23 12.01.2019.

Hvala vam od srca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije