Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Kasunovih 9 koševa u porazu Efesa

Mario Kasun
Igor Kralj
22.10.2009.
u 21:55

Dosad su završene dvije utakmice 1. kola košarkaške Eurolige. Lietuvos Rytas je u skupini B na domaćem parketu pobijedio Efes Pilsen 77-70, dok je u skupini D Himki također kao domaćin slavio nad Real Madridom 84-81 u produžetku.

Lietuvos je do pobjede predvodio Martynas Gecevičius s 21 ubačenim košem, dok turski sastav nije imao izrazito raspoloženih pojedinaca, pa je tako kod ujednačenog sastava najviše ubacio Preston Schumpert, 12 koševa.

Hrvatski reprezentativac Mario Kasun odigrao je za Efes 19 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od 9 koševa (šut za dva 4-5, trice 0-1, sl. bacanja 1-2), 5 skokova, 2 blokade i 1 izgubljenu loptu.

Himki je bodren podrškom 4900 bučnih navijača došao do prve euroligaške pobjede u povijesti kluba protiv Reala, nošen na krilima Carlosa Cabezasa, strijelca 20 koševa, od kojih je čak 15 zabio u posljednjoj četvrtini i produžetku.

Vrlo je kvalitetno kod domaćina odigrao i Paulius Jankunas (10 koševa i 11 skokova), koji je u posljednjim trenucima regularnog dijala blokirao šut Novice Veličkovića, a koji je Realu mogao donijeti pobjedu.

Kod Reala je sjajnu predstavu pružio Litavac Darjuš Lavrinovič, koji je s 32 koša, 11 skokova i 3 blokade ostvario vrijednosni indeks 49, osmi najviši u povijesti Eurolige.

ošarkaši rimske Lottomatice startali su u Euroligu važnom pobjedom na svom parketu protiv španjolske Caje Laboral 77-65.

Bivša Tau Ceramica bila je na pragu velikog posrtanja, budući je Lottomatica na početku posljednje četvrtine vodila 64-43. U zadnjih deset minuta je Caja Laboral tek uspjela učiniti poraz podnošljivim, ali je ostala daleko od velikog preokreta.

Ibrahim Jabeer je bio najbolji pojedinac kod domaćina sa 18 poena, šest asistencija i pet skokova i šutem 9-16 za dva poena. Malo su mu brojke tek pokvarene s četiri promašene trice. Jednak broj poena za domaćina je postigao i Kennedy Winston.

Hrvatski košarkaš Stanko Barać je proveo na parketu za goste 11 minuta, ali se nije upisao u strijelce. Promašio je jedan šut iz igre i jedan s linije slobodnih bacanja. Ipak, upisao je šest skokova. Mirza Teletović je ubacio 17 (trica 3-9) uz tri skoka za goste, a 17 poena i devet skokova su bili statistika Brazilca Tiaga Splittera.

Panathinaikos se dugo mučio "na čizmi" kod Armani Jeans Milana. Uspjeli se se odvojiti tek u završnici, te slaviti pobjedu 75-67. Spanoulis je predvodio goste sa 19 poena, dok je Peković dodao 17 uz šest skokova.

Euroliga, 1. kolo:

Skupina B

Lietuvos Rytas - Efes Pilsen 77-70

Skupina C

Lottomatica Rim - Caja Laboral 77-65

Skupina D

Armani Jeans - Panathinaikos 67-75
Himki - Real Madrid 84-81 (produžetak)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije