Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krka zadržala vrh pobjedom nad Cibonom

Kasun nokauter, mravi su sad na korak do Final Foura

'20.02.2011., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Savska 30, Zagreb - NLB liga, 21. kolo, Zagreb CO - Siroki TT Kabeli. Mario Kasun.  Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
09.03.2011.
u 00:01

Nakon bizarne završnice, košarkaši Zagreba pobijedili su Budućnost (80:77). Pri samom kraju susreta Zagrebov centar u ushitu je zamahnuo rukom i nokautirao Otaševića za tehničku pogrešku. Krka je u Zagrebu bila bolja od Cibone 72:67

Do pobjede u Morači, možda i najtežem gostujućem terenu u NLB ligi, mravi su došli zahvaljujući partiji sezone Marija Kasuna (28 koševa).

No, on je ujedno i autor poteza koji je ugrozio pobjedu. Kada je kod 74:78 Dragićević napravio prekršaj u napadu, Kasun je u ushitu zamahnuo rukom i, okrećući se, nehotice nokautirao Otaševića. Značilo je to automatsku tehničku pogrešku pa su domaćini došli na 77:78.

No, Zagreb je pogodio još dva od četiri bacanja, Budućnost ništa, pa će momčad Mladena Erjavca sama odlučivati o plasmanu na Final Four. Za siguran prolaz na završni turnir trebaju im pobjede nad Nymburkom (u gostima) i C. zvezdom (doma).

Istodobno, prvoplasirana Krka mučila se u Zagrebu s i dalje obezglavljenom Cibonom (72:67) koja je opet imala više od 20 izgubljenih lopti (21). Opet se vidjelo koliko Cibona pati bez iskusnog razigravača kakvog ne mogu nadomjestiti Vragović, Barać, pa ni Bogdanović (13 koševa) koji je krilo. Lijepu predstavu pružio je Zubčić (20 koševa), no on u 34 minute nije napravio nijedan prekršaj. Cibosima je presudio veteran Petrov s četiri trice.

– Nekim se igračima Cibone u karijeri previše toga prebrzo dogodilo – ustvrdio je gostujući trener Džikić aludirajući na glavne uloge dojučerašnjih pričuva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije