Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autoru prijetili smrću

Karikatura Serene Williams kako skače po reketu šokirala svijet

Serena Williams
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
11.09.2018.
u 15:09

Mnogima je ta karikatura vrlo uvredljiva te je autor dobivao prijetnje smrću

Incident Serene Williams sa sucem Albertom Ramosom u finalu US Opena još puni novinarske stupce. U meču za naslovna posljednjem Grand Slamu sezone američka tenisačica je izgubila od Japanke Naomi Osake (2:6, 4:6).

Finale obilježila je svađa u kojoj je Serena  nazvala suca lopovom, te je kažnjena gubitkom gema koji je na kraju koštao naslova u New Yorku. Amerikanka je u ljutnji razbila reket. 

Serena Williams
1/16

- Recite da ste mi ukrali poen, recite to! Ispričajte mi se! Vi ste obični lopov! - bjesnila je Serena.

Taj incident je podijelio  tenisku javnost, jedni su je u svemu tome podržavali, a drugi su kritizirali njezino ponašanje. Serena je bila inspiracija australskom karikaturisti Marku Knightu. 

Serena Williams je prikazana kako skače po reketu, a sudac njezinoj suparnici govori: "Možeš li je pustiti da  pobijedi?"

Mnogima je ta karikatura vrlo uvredljiva te je autor dobivao prijetnje smrću. Dnevnik Herald Sun u kojem Knight radi stao je u obranu svog karikaturiste ističući kako "karikatura nema apsolutno nikakve veze sa spolom i rasom osoba koje su na njoj nacrtani".

"Naglasak je stavljen na sramotno Serenino ponašanje u finalu. Velika prvakinja razočarala je svojim ponašanjem i su svi vidjeli, karikatura to pokazuje", piše u priopćenju Herald Suna. 

>> Pogledajte Bornu Ćorića na Večernji TV-u

Komentara 50

BL
Bluefull
16:54 11.09.2018.

autor dobija prijetnje smrću ..... čisti crnački rasizam . Bilo kakva kritika , satira, karikatura vrijeđa najveće rasiste na planetu ...... tkz. Afroamerikance i ostale bolesne libtarde i ljevičare koji ih podržavaju u svemu ....pljuc

MA
marcel
17:23 11.09.2018.

jel skakala po reketu, je. Jel crna, je. U čemu je problem ovih moralista? Opet leftardi pale vještice?

MA
marcel
17:18 11.09.2018.

nacrtao ju je onako kako izgleda, samo jasno karikirano... šta bi je trebao crtat kao bijelkinju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije