Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO SVE ŠTO JE MOGAO

Kapetan plinara iskren: Žao mi je što odlazim, naravno da su me uhvatile emocije

Zagreb: Zagrijavanje uoči rukometnog derbija između PPD Zagreb i NEXE Našice
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
25.05.2022.
u 21:38

Jedan od onih koji se najviše radovao ovom naslovu bio je Ivan Čupić. Igrač koji je triput osvajao Ligu prvaka do jučer nije imao nijedno osvojeno prvenstvo Hrvatske, a igrao je za Metković i Agram Medveščak

Rukometaši PPD Zagreba pobjedom u Našicama nad Nexeom (26:24) osvojili su svoj 30. naslov prvaka Hrvatske. Od 1992. do danas samo su "plinari" osvajali naslove, a izuzetak je 2020. godina kada se nije igralo prvenstvo zbog pandemije. Ove sezone igralo se sistemom - tko prvi do šest bodova u međusobnim susretima taj je prvak. PPD Zagreb je ovom pobjedom osvojio šesti bod, dok su Našičani ostali na dva.

U 50. minuti sve je izgledalo riješeno. Imali su zagrebaši plus šest (24:18) i napad. Nisu ga iskoristili, a onda je krenula nevjerojatna serija domaćina koji su četiri minute prije kraja došli samo na minus jedan. U samoj završnici velika drama. Kod 26:24 za PPD Zagreb domaćin je imao sedmerac, no šut Melića brani Mandić koji je nakon toga obranio i odbijanac Markušiću. S dvije obrane u samoj završnici postao je junak.

- Ne znam što se dogodilo s nama u tih posljednjih desetak minuta. Došlo je do velikog pada koncentracije, napravili smo neke pogreške, promašili neke zicere i doveli se u situaciju da Našičani produže seriju. Jer, da je završilo neodlučeno morala bi se igrati još jedna utakmica u Zagrebu, a mi smo svakako željeli završiti sezonu baš u Našicama. Srećom, na kraju se ukazao Matej Mandić i svaka mu čast na one dvije obrane. Moram reći da je bilo izuzetno vruće u dvorani i ne sjećam se da sam ikada igrao u takvim klimatskim uvjetima – rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

Osim dva početna izjednačenja (1:1 i 2:2) Našičani su stalno bili u rezultatskom minusu. U ranoj fazi utakmice domaćin je ostao bez pomoći Halila Jaganjca koji je zbog ozlijede izašao u sedmoj minuti.

- Jaganjac je imao jednu ozljedu i ranije, zbog koje nije igrao protiv PPD Zagreba u subotu. Sad je htio pomoći, ali dogodila se nova ozljeda. Ne znam hoće li moći igrati na završnom turniru Europske lige ovog vikenda u Lisabonu. No, pokazali smo da i bez njega možemo dobro igrati. U 47. minuti ostali smo i bez Jelinića koji se također ozlijedio. Na kraju smo s igračima s klupe uspjeli nadoknaditi minus šest i zamalo doći do pozitivnog rezultata. Čestitao bih svojim igračima, ali i ovim divnim gledateljima koji su nas bodrili tijekom sezone. A sezona je bila doista dugačka, počeli smo još tamo početkom kolovoza prošle godine. Ali, nije kraj, još nam ostaje završni turnir Europske lige. Već u petak putujemo u Lisabon, ali pitanje je s kojim ćemo igračima tamo igrati s obzirom na ove zadnje ozljede – rekao je Branko Tamše, trener Našičana.

Jedan od onih koji se najviše radovao ovom naslovu bio je Ivan Čupić. Igrač koji je triput osvajao Ligu prvaka do jučer nije imao nijedno osvojeno prvenstvo Hrvatske, a igrao je za Metković i Agram Medveščak.

Bila je ovo super utakmica, pravi derbi. Znali smo da će biti teško igrati u Našicama, ali pohvalio bi sjajnu atmosferu. Bilo je puno stresa tijekom utakmice pogotovo u završnici. Dominirali smo od početka do kraja i našoj pobjedi nema prigovora. Da, imali smo taj jedan pad deset minuta prije kraja, ali smo u toj završnici pokazali karakter i nismo dozvolili iznenađenje – rekao je Ivan Čupić.

Dosta igrača ove postave PPD Zagreba nećemo gledati sljedeće sezone. U Njemačku odlaze David Mandić (Melsungen), Filip Vistorop (Balingen), u Švicarsku Sandro Obranović (Kadetten), Marinu Šipiću ističe ugovor... Ali, ostaju oni najiskusniji – Musa, Gojun, Čupić, Klarica, Srna Grahovac i M. Mandić će sigurno napredovati, ostaje i Mađar Leimeter...

- Prvo moram reći da mi je jako žao što odlazim iz kluba. U Zagrebu sam proveo divne četiri godine i naravno da su me na kraju sezone "uhvatile" emocije. Ponosan sam što sam bio kapetan ove momčadi s kojom sam osvojio sve moguće domaće trofeje. Bilo je padova i uspona. Zagreb mi je postao drugi dom i sigurno ću se jednog dana vratiti. Što se tiče same utakmice vjerujem da nema nikakve zamjerke na našu pobjedu i naslov prvaka – istaknuo je David Mandić.

Jasno, bit će tu pojačanja. Mora biti, pogotovo na mjestu srednjeg vanjskog. Željno se očekuje povratak Slovenca Kavčića koji se ozlijedio na početku drugog dijela sezone. On je jako nedostajao Ivici Obrvanu, pogotovo u fazi napada gdje su "plinari" imali skraćenu rotaciju.

- Naš forte ove sezone, ne samo u domaćoj ligi već i u Ligi prvaka, bila je obrana. Kada igramo dobru obranu onda nas malo tko može pobijediti pa iako se tu radilo i o velikim momčadima poput Kiela ili Veszprema. Bilo je iscrpljujuće ovih posljednjih mjesec dana. Teško je igrati protiv jednog te istog suparnika ovoliko utakmica za redom. Moram priznati da sam u ovom trenutku potpuno iscrpljen, na izmaku snaga i hvala Bogu da je sezona završila – zaključio je Obrvan.

>> Izjave igrača Dinama nakon pobjee nad Hajdukom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije