Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela NBA nagrada

Kad me tijelo boli i kad mi se ne igra, zbog njega uvijek činim ono što treba

26.06.2019.
u 07:32

Tek dvije godine nakon što je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao Grk nigerijskog porijekla je pokorio konkurenciju jer je nosio Buckse do najboljeg omjera pobjeda i poraza (60-22) u osnovnom dijelu sezone

Grčki frik iz Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo je, kao što je bilo i najavljeno, proglašen najkorisnijim igračem NBA lige za proteklu sezonu na dodjeli NBA nagrada u Santa Monici.

Tek dvije godine nakon što je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao Grk nigerijskog porijekla je pokorio konkurenciju jer je nosio Buckse do najboljeg omjera pobjeda i poraza (60-22) u osnovnom dijelu sezone. Imao je i odlične individualne brojke, bilježio je 27,7 koševa, 12,5 skokova i 5,9 asistencija, a bio je fenomenalan i s druge strane parketa što dokazuje njegova nominacija među tri najbolja obrambena igrača sezone.

1/4

To mu je ponajviše i donijelo nagradu za MVP-a ispred glavnog konkurenta Jamesa Hardena iz Houstona koji je upisivao čudesne ofenzivne brojke, no u obrani nije pokazao ni približno toliko.

Tek drugi europski MVP

Spomenuta dvojica jedina su u glasanju uspjela dobiti glasove na prvom i drugom mjestu. Giannis ih je, međutim, dobio puno više kao prvi, 78 u usporedbi s Hardenova 23. Treći je u izboru bio Paul George iz Oklahome, dok je četvrti srpski centar Denvera Nikola Jokić. Top 5 društvo zatvara MVP iz 2015. i 2016. Stephen Curry.

Još uvijek mladi, 24-godišnji Giannis tek je drugi europski MVP u povijesti. Još je to pošlo za rukom jedino legendarnom Dirku Nowitzkom koji je 2011. vodio Dallas do iznenađujućeg naslova. Isto tako, Grk je tek drugi igrač Milwaukeeja s prestižnim trofejem, prije njega to je pošlo za rukom jedino legendarnom Kareemu Abdul-Jabbaru (1971., 1972. i 1974.).

Antetokounmpo, kojem je otac Charles preminuo prije dvije godine, jako je emotivno doživio ovaj svečani trenutak.

Williams drugi put u nizu

– Prije dvije godine u glavi sam imao cilj da ću biti najbolji igrač lige. Znao sam da ću učiniti sve da dovedem svoju momčad do pobjeda i da osvojim sve. Svaki put kad stanem na parket pomislim na svojeg oca. To me motivira i gura. Kad me tijelo boli i kad mi se ne igra, zbog njega uvijek činim ono što treba – rekao je u suzama Antetokounmpo nakon proglašenja.

Što se ostalih nagrada tiče, kao i u slučaju MVP-a, ostali kontinenti pokorili su Ameriku, što je rijetkost. Nagradu za novaka godine gotovo jednoglasno odnio je Slovenac Luka Dončić koji je zapalio publiku plejadom vrhunskih poteza u dresu Mavericksa.

Igrač s najvećim napretkom je Kamerunac Pascal Siakam koji je znatno pomogao Torontu u lovu na prvi NBA naslov, dok je najbolji obrambeni igrač francuski centar iz Utaha Rudy Gobert.

Od šest glavnih nagrada tek dvije su osvojili Amerikanci. Lou Williams iz Clippersa drugu godinu u nizu proglašen je najboljim šestim igračem, a strateg Bucksa Mike Budenholzer proglašen je trenerom godine. Međunarodni štih sve je jači u NBA ligi.

MVP: Giannis Antetokounmpo

Novak: Luka Dončić

Igrač s najvećim napretkom: Pascal Siakam

Obrambeni igrač: Rudy Gobert

Šesti igrač: Lou Williams

Trener: Mike Budenholzer

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije