Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILIĆ I EKIPA KOMBINIRAJU

Jurčević: Rakitić i Pranjić igrat će i na zadnjem veznom

'Pirmin SCHWELGER (27, Eintracht Frankfurt) gegen Ivan RAKITIC (10, Schalke04)  Frankfurt, 06.03.2010, 1.Fussball Bundesliga, Saison 09/10, Eintracht Frankfurt - FC Schalke 04, Foto: APF  Veroeffentli
'APF/Pixsell'
02.04.2010.
u 08:20

Odlaskom Nike Kovača, osim gubitka vođe na terenu, javio se i problem zadnjeg veznog igrača u našoj reprezentaciji.

Budući da Slaven Bilić voli igrati sa dva zadnja vezna (kao, uostalom, i većina trenera), na tom je natječaju, uz Luku Modrića, prodefiliralo dosad još pet novih imena.

Polivalentni igrači

Luka Modrić je prvi izbor, a na drugoj je poziciji Bilić dosad provjerio Ognjena Vukojevića, Nikolu Pokrivača, Jerka Leku, Ivana Jurića i Tomislava Dujmovića. A kako stvari stoje, u tu će konkurenciju ući još dvojica – Ivan Rakitić i Danijel Pranjić!

– Tome se veselimo, dobro je što su Rakitić i Pranjić pokazali da mogu i žele igrati na mjestu zadnjeg veznog. Imamo višenamjenski iskoristive igrače i više ne bi trebalo biti problema s tom pozicijom - rekao je Nikola Jurčević, pomoćnik izbornika Slavena Bilića, te dodao:

Ovisi o suparniku

– Na raspolaganju su nam i defenzivni ali i ofenzivniji igrači na toj poziciji. O suparniku će ovisiti kako ćemo igrati, hoće li to biti defenzivni i jedan ofenzivni zadnji vezni, ili oba defenzivna, možda čak i oba ofenzivna, a postoji i inačica samo s jednim zadnjim veznim, dakako defenzivnim – kaže Jurčević.

Konkretno, taj bi jedan defenzivni igrač bio Ognjen Vukojević, koji je u prednosti u odnosu na Dujmovića. A kako stvari stoje, Ivan Jurić odigrao je svoje za hrvatsku reprezentaciju! Iako nemamo potvrdu iz stručnog stožera, čini se da će najstariji od spomenutih igrača otpasti, posebno sad kad su tu Rakitić i Pranjić.

Od te šestorice, dakle, pravi defenzivni vezni su samo Vukojević i Dujmović, Pokrivaču i Pranjiću nedostaje malo agresivnosti, dok su Modrić i Rakitić ofenzivno orijentirani. Bilićev je dobitak i to što neki od tih igrača mogu igrati i u sredini i na boku u veznom redu (Rakitić, Pranjić, Pokrivač). Tu je i Niko Kranjčar (iako ne u konkurenciji za zadnjeg veznog!) koji zadnju godinu igra najbolje u karijeri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije