Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP UMAG

“Još u svići ima ulja”, kao pravi Podravac Pucar branio turnir

Umag
Sanjin Strukić
13.02.2010.
u 09:53

Iako koprivnička prehrambena kompanija proživljava najteže dane u posljednjih 60 godina i 2009. završili su s minusom od nevjerojatnih 281 milijun kuna, od sponzoriranja ATP turnira u Umagu nisu odustali.

Delegacija iz Istre koja je jučer u Koprivnicu stigla na potpisivanje novog ugovora s Podravkom, član uprave Istraturista Željko Kukurin, direktorica Istre D.M.C. Arlena Brozić i direktor umaškog teniskog turnira Vanja Božičković, zbog te činjenice nisu skrivali oduševljenje. Zadovoljno je djelovao i Marin Pucar, član uprave Podravke, čija će voda studena petu godinu zaredom biti “title” sponzor turnira.

- Na muci se poznaju junaci, kad je teško onda treba prepoznati budućnost i perspektivu, treba ostati uz partnere i zato nastavljamo dugogodišnju suradnju s Istraturistom, koja je započela malim komercijalnim sponzorstvom i prerasla u uspješan poslovni odnos. Unutar marketinškog budžeta pronašli smo sredstva za turnir što dokazuje da, kako bi mi Podravci rekli, još u svići ima ulja - našalio se Zadranin Pucar i istaknuo da je Podravka prošle godine s Istraturistom ostvarila više od 10 milijuna kuna prodaje.

Vrijednost potpisanog ugovora nije poznata, no Pucar je izjavio da se radi o manjem iznosu od prošlogodišnjih 400.000 eura.

Više od 300.000 eura

Nagađa se da je riječ o nešto više od 300.000 eura. Čak i da se uzme u obzir da Podravka ima velike koristi od suradnje s Istraturistom, to je ogroman novac, posebice ako se zna da turnir traje samo tjedan dana (od 26. srpnja do 1. kolovoza) i da osim turistima u Umagu, nikome previše nije zanimljiv. Za usporedbu, taj novac sedam malih koprivničkih klubova koji nose naziv prehrambene kompanije, prema podacima iz 2008. godine, jer Podravka lani zbog štednje(!) s njima nije ni potpisivala sponzorske ugovore, trošilo bi idućih 7 godina. Ne treba ni spominjati koliko djece bi prošlo kroz te klubove, koliko sportskih uspjeha bi se postiglo. Ne zaboravimo i profesionalne klubove, rukometni i nogometni, svake godine “krešu” im se sponzorstva, a djeluju cijele godine i postižu vrhunske rezultate u domaćim i europskim natjecanjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije