Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Jordanove tenisice iz 1984. prodane za nevjerojatan iznos

Foto: AJM/Press Association/PIXSELL
12.06.2017.
u 08:54

- Rekordna cijena dokazuje da Michael Jordan nema ravnopravnog suparnika na tržištu korištenih košarkaških suvenira - rekao je Dan Imler, potpredsjednik tvrtke koja je organizirala prodaju tenisica.

Par tenisica Michaela Jordana prodan je u nedjelju na aukciji za 190.373 dolara, čime je postavljen novi rekord za tenisice koje su korištene u nekoj košarkaškoj utakmici.

Legendarni košarkaš koristio je Converseove tenisice u utakmici za zlatnu medalju protiv Španjolske na Olimpijadi 1984. u Los Angelesu, navodi ESPN.

- Rekordna cijena dokazuje da Michael Jordan nema ravnopravnog suparnika na tržištu korištenih košarkaških suvenira - rekao je Dan Imler, potpredsjednik tvrtke SCP Auctions, koja je organizirala prodaju tenisica.

Jordanove tenisice s Olimpijade 1984. godine smatraju se posljednjim parom koji je nosio u igri kao amater i posljednji put da je nosio Converse u službenoj utakmici. Postigao je 20 koševa u pobjedi SAD-a nad Španjolskom 96:65 u dvorani Forum u Inglewoodu, predgrađu Los Angelesa, 10. kolovoza 1984. godine.

Jordana su izabrali na draftu Chicago Bullsi tri tjedna prije nego što je odigrao svoju prvu utakmicu za SAD na Olimpijadi, u rujnu je potpisao ugovor s Bullsima, a u listopadu i s Nikeom.

Prema ESPN-u, prethodni rekord za par tenisica koje su prodane na aukciji iznosio je 104.765 dolara, također za Jordanove tenisice koje je nosio u petoj utakmici NBA finala 1997. godine. U njima je Jordan postigao 38 koševa u pobjedi nad Utah Jazzom unatoč tome što se borio sa simptomima gripe, a prodane su 2013. godine.

Komentara 1

ČA
čarapan
09:56 12.06.2017.

Tenisice....ja sam bio ubedjen da je on igrao košarku u NBA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije