Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFALNI REZULTATI

Jarni dobio otkaz, iz Sarajeva poručuju: On je najneefikasniji trener ikada

Robert Jarni
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
08.04.2014.
u 18:30

Sarajevo je u šest utakmica u prvenstvu osvojilo samo devet od mogućih 18 bodova pa se klub odlučio treneru zahvaliti na suradnji.

Robert Jarni dobio je otkaz u Sarajevu, potvrdio je klub na svojoj službenoj strani. Iako se u ovakvim situacijama klubovi obično protokolarno zahvaljuju bivšim trenerima na suradnji, u Sarajevu su bili puno oštriji i napomenuli da postao najneefikasniji trener u povijesti.

"Robert Jarni će tako ući u povijest FK Sarajevo, kao najneefikasniji trener ikada, obzirom da je njegova ekipa u devet utakmica postigla samo šest golova. S prosjekom od 0,66 golova po utakmici, Jarni je postao najneefikasniji trener ikada. Jedini trener koji je prije njega imao učinak od manje od jednog gola po utakmici, bio je Svetozar Vujović, koji je Sarjaevo vodio u sezoni 1973/74, a njegova momčad je tada u 29 utakmica, postigao 24 gola, odnosno 0,83 gola po utakmici.

Ni njegov učinak po broju pobjeda, nije ništa bolji. Sa samo dvije pobjede u ovih devet utakmica, odnosno tek 22 posto utakmica u kojima je njegov tim slavio, Jarni je na neslavnom predzadnjem mjestu, a jedini trener sa slabijim učinkom od njega bio je također pokojni Vujović, koji je u već spomenutom mandatu, ostvario učinak tek šest  pobjeda u 29 službenih susreta, što gledano u postocima iznosi tek nešto više od 20 posto", stoji na stranici Sarajeva.

Bivši hrvatski reprezentativac na Koševo je stigao krajem prošle godine sa zadatkom da osvoji naslov prvaka. Klub malezijskog tajkuna Vincenta Tana igračima i stožeru je osigurao odlične uvjete za rad, no rezultati nisu bili na razini. Vrlo brzo saznao se i Jarnijev nasljednik, a to će biti Ljupko Petrović.

>> Jarni mora napustiti BiH jer nema prijavljen boravak

Komentara 6

SJ
Sve je uzalud
10:50 08.04.2014.

.......nema on veze.................kao trener..............

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
14:07 08.04.2014.

Ako si nekada bio klasa to ne znaći da si dobar trener,mnogo puta dokazano!!!

AN
Andreeejjj
19:36 08.04.2014.

Medjimurec koji glumi dalmatinca, ahahaha. Pa taj Jarni nigdje nikoga nije znao trenirati, kamoli uspjeti u billo kom klubu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije