Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Jakirović uoči Hajduka: 'Netko će reći da sam lud ako kažem da meni ova utakmica nosi tri boda'

Rijeka: Konferencija za medije HNK Rijeka uoči utakmice s HNK Hajduk
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
03.02.2023.
u 18:52

Trener Riječana najavio je gostovanje na Poljudu. Jasno, momčad s Rujevice u tekućoj sezoni ne igra na odgovarajućoj razini pa se nalaze u donjem dijelu tablice. S druge strane, Hajduk je drugi iza vodećeg Dinama, ali u prošlom su kolu izgubili od Istre 1961.

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Hajduka na Poljudu od 17.30 sati u utakmici 20. kola SuperSport HNL-a. Na rasporedu je novi Jadranski derbi, treći ove sezone, a najavio ga je trener gostiju Sergej Jakirović. Riječani u susret ulaze kao osmoplasirani na tablici s 19 bodova, dok su Splićani drugi s 38, sedam manje od Dinama.

– Jasno je da će biti prisutne tenzije i emocije, čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Naravno da se nadamo i dobroj predstavi na Poljudu. Svjesni smo da će biti teško, ali na nama je da odgovorimo najbolje što možemo, prije svega u odgovornoj igri u fazi obrane, te čvrstinom u duelima, rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke, kojem je ovo prvi Jadranski derbi u ulozi trenera, dok je u dresu Rijeke imao priliku osjetiti atmosferu.

– Utakmica je svaka za sebe, sigurno da je zahtjevno igrati na Poljudu. Uzalud sva taktika ako nemamo dovoljno hrabrosti. Netko će reći da sam lud ako kažem da meni ova utakmica nosi tri boda, ali ja to tako mislim. Svaka utakmica nam je važna u ovom trenutku, u svakoj utakmici želimo nešto uzeti. Postoji veliki rivalitet, ali nitko više od mene ne želi pobjedu u ovoj utakmici - ustvrdio je Sergej Jakirović.

U konkurenciju za prvu momčad vratio se Andrija Vukčević koji je propustio ogled na Šubićevcu zbog tri žuta karona.

– Počeli smo dobro drugi dio sezone i smatram da tako moramo nastaviti, taj pozitivan niz. Idemo utakmicu po utakmicu, derbi je uvijek neugodno gostovanje, ali idemo pokušati nastaviti pozitivan niz i onda ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti - rekao je Andrija Vukčević.

Standings provided by Sofascore

Komentara 3

BE
Berri
03:02 04.02.2023.

Kad je u pitanju Ivan Leko, njegova vizija s 3 igrača u zadnjoj liniji, pressing na protivničke stopere, a imajući u vidu da Hajduk ima spore igrače (igrač iz Nigerije je brz, Albanca je brz, još su dvojica u stanju 100 metara istrčati ispod 13 sekundi i tu je kraj), ja bih dao Leki kredita da izgubi od Rijeke, nebitno, ali želim vidjeti da barem 35 minuta u utakmici Hajduk ima nadmoć, da svi trče, da su okretni i goropadni. Neka se barem 35 minuta stvori privid i nada da je Hajduk bolji. Tako treba graditi rezultat. Sutra će se Hajduk riješiti Nikole Kalinića, prodati će Livaju, otići će Krovinović, Borevković, Simić, uigrati će se novi igrači i onda Hajduk biti u stanju pobijediti Istru. To je proces. Samo treba dati Leki priliku. Priliku nije dobio Tudore, nije dobio Gusstafson, nije dobi Dambrauskas, ali treba biti realan, jer trenera treba pustiti da radi u miru. Neka zbog trojice u zadnjoj liniji i prevelikog broja igrača u pressingu na protivničkoj polovici izgubi još 5 utakmica do kraja prvenstva, ali to nije bitno. Nogomet se igra zbog navijača, neka su ljudi zadovoljni, neka vide trku i borbu, a taktika nije toliko bitna kao hajdučko srce. Tako je nekad bilo, ako su usvojeni neki novi principi i postulati, onda to trebamo znati,

BE
Berri
21:04 03.02.2023.

Jakirović prvo; mora zatvoriti svoja vrata, drugo; igrači mu se moraju bacati na glavu, treće; Labrović mora primiti samo 1 (slovima: jedan) gol, a onda mora imati igrača koji će zabiti najmanje jedan gol. Suce u gejmerskoj sobi neću ni spominjati, produkciju, kvalitetu kamera, informatičku pismenost, da li je netko od ekipe u gejmerskoj VAR sobi nevješt s mišem, zaboravi naočale, da li je sklon perceptivnim iluzijama, daltonizmu...to su sitnice, ali Rijeka mora igrati kao kada je Goran Tomić bio trener krajem veljače 2022.

BE
Berri
20:56 03.02.2023.

Velika je razlika između tri i jednog boda. Tri boda je 100%, a jedan bod 33, 3 %. Sergej Jakirović može biti sretan s jednim bodom i ako osvoji bod (a neće), od Splita do Rijeke na trajektu može pjevatiti - Ej Čuča, Čuča, Čučaaaaa, ja sam dečko srca vrućaaaaa, na pameti si mi tiiiiiii, dojdi, dojdi mi, pi, pi, pi, pi , piiiiiiiii.....pi, pi, pi, pi, piiiiiiiii....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije