Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKI SKOKOVI

Iznenađenje u Garmischu, 21-godišnjak upisao prvu pobjedu

Marius Lindvik
Foto: Pixsell/Reuters
01.01.2020.
u 16:32

Lindvik je u prvoj seriji skokom od 143,5 metara izjednačio rekord skakaonice u Garmischu te je stvorio bodovnu zalihu za finalnu seriju u kojoj mu je skok od 136 metara bio dovoljan za ukupan trijumf i prvu pobjedu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup.

Norveški 21-godišnji reprezentativac Marius Lindvik iznenađujući je pobjednik natjecanja skijaša skakača u Garmisch-Partenkirchenu, drugoj stanici novogodišnje turneje "Četiri skakaonice", koje je tradicionalno održano prvog dana u nove kalendarske godine.

Lindvik je u prvoj seriji skokom od 143,5 metara izjednačio rekord skakaonice u Garmischu te je stvorio bodovnu zalihu za finalnu seriju u kojoj mu je skok od 136 metara bio dovoljan za ukupan trijumf i prvu pobjedu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup. Lindvik je za svoje skokove skupio 289,8 bodova i tako za 4,8 bodova nadmašio domaćeg reprezentativca Karla Geigera (132 i 141,4 m) koji se, baš kao i prije tri dana u Oberstdorfu, osvojio drugo mjesto.

Na treće je mjesto doletio Poljak Dawid Kubacki (137 i 139,5 m), a četvrti je bio Japanac Ryoyu Kobayashi (132 i 141 m), čime je zaustavljen njegov niz od pet uzastopnih pobjeda na Novogodišnjoj turneji.

Kobayashi je ipak uspio zadržati vodstvo u redoslijedu turneje (587,2 boda), ispred Karla Geigera (580,9) i Dawida Kubackog (578,7). Branitelj prošlogodišnjeg naslova je vodeći i u redoslijedu za Svjetski kup sa 590 bodova, a slijede ga Geiger (507) i Austrijanac Stefan Kraft (439).

Novogodišnja turneja se seli u Austriju, a treće od četiri natjecanja na rasporedu je u subotu, 4. siječnja na skakaonici Bergisel u Innsbrucku, dok je finalno nadmetanje dva dana poslije u Bischofshofenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije