Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENUTAK ZA pamćenje

'Izašli smo pred 30 tisuća pijanih Srba koji vrište i prijete, naoružani svim i svačim... Bili smo blijedi kao krpe'

The match of the eighth round of the Linglong Tire Super League of Serbia between FK Crvena zvezda and FK Proleter was played at the Rajko Mitic Stadium.

Utakmica osmog kola Linglong Tire Super liga Srbije izmedju FK Crvena zvezda i FK Proleter odigrana
Foto: Bane T. Stojanovic
1/2
12.10.2021.
u 11:56

Zvezda zbog ratnog stanja u bivšoj državi utakmice nije mogla igrati u Beogradu, a Siniša Mihajlović i dandanas tvrdi da crveno-bijeli ključni susret od Sampdorije ne bi izgubili da su igrali na Marakani.

Crvena zvezda postala je prvak Europe 1991. godine. Iduće sezone bila je blizu plasmana u finale, no u odlučujućoj utakmici u kojoj je Zvezda bila domaćin u Sofiji poražena je od Sampdorije.

Zvezda zbog ratnog stanja u bivšoj državi utakmice nije mogla igrati u Beogradu, a Siniša Mihajlović i dandanas tvrdi da crveno-bijeli ključni susret od Sampdorije ne bi izgubili da su igrali na Marakani.

A sada se utakmice Zvezde i Sampdorije u Sofiji prisjetio Ivano Bonetti (57) koji je igrao u vezi talijanske momčadi.

– Finale na Wembleyju? Možda će vam zvučati čudno, ali za nas je pravo finale Lige prvaka bio susret koji smo odigrali protiv Crvene zvezde i pobijedili. Ispred 30.000 pijanih Srba koji vrište, prijete, naoružani svim i svačim... U svlačionici smo bili blijedi kao krpe – rekao je Bonetti te dodao: – Pietro Vierchowod prvi je otišao na zagrijavanje i kada se vratio, rekao je: "Kao što vidite, živ sam." Pobijedili smo, a ti ljutiti navijači na kraju su nam pljeskali. To je za mene bila epska scena.

Sampdoria je slavila protiv Crvene zvezde s 3:1 i plasirala se u finale na Wembleyju protiv Barcelone. Katalonci su slavili golom u produžetku koji je iz slobodnjaka zabio današnji njihov trener Ronald Koeman. Crvena zvezda nakon te sezone raspala se budući da su mnogi igrači otišli igrati u inozemstvo.

>> Pogledajte i komentar Karla Ledinskog na remi Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 16

MI
Mislav28
12:46 12.10.2021.

Kakva je poanta ovakvog članka, osim što autor članka zvezdaš pa slavi svoj klub., još si i je sliku stavio gdje je bio kad je slavio.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
12:30 12.10.2021.

"Autor" je preko ušiju zaljubljen u Srbiju i Srbe. A najdraže mu je o zvezdi pisati. Kao i na članku prije... HRAAAAK (zeleno) PLJUUUUUC! U facu.

KP
Karlovacko pivo
13:19 12.10.2021.

Današnje novosti posvećene regionu već treći četvrti članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije