Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVEK U PAKRACU

Ivica posjetio stazu kojoj je kum i požurio na grah

Ivica Kostelić
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/2
22.12.2009.
u 19:24

– Zaželio sam se graha, to mi je jedno od omiljenih jela. Osim toga, to je i planinarsko jelo, pa je logično da to jedemo u planinarskom domu – kazao je Ivica.

Više od šest godina nakon prvog dolaska Ivica Kostelić je ponovo posjetio skijalište na Omanovcu iznad Pakraca. Odlučio je iskoristiti slobodno vrijeme za boravka u Daruvarskim toplicama da zajedno s Tinom Širokim vidi što se u međuvremenu događalo sa stazom kojoj je kumovao i koja nosi njegovo ime.

Važno za razvoj skijanja

– Skijaški entuzijasti u Pakracu su doista napravili puno toga. Drago mi je što jedan gradić ima takvo skijalište jer je to osobito važno za djecu kojoj se tako pruža mogućnost da uče skijati kod kuće. Naravno, i za razvoj skijanja u Hrvatskoj – rekao je zadovoljno Ivica Kostelić nakon što je razgledao stazu.



Ivičinu dolasku na Omanovac posebno su se obradovali mališani koji su se slučajno zatekli na popularnom pakračkom izletištu i koji su odmah iskoristili priliku da dobiju autogram. Domaćini, članovi lokalnog skijaškog kluba i predstavnici gradske uprave, upoznali su Ivicu s planovima uređenja staze a potom su pošli u planinarski dom na grah! Bila je to Ivičina želja.

– Zaželio sam se graha, to mi je jedno od omiljenih jela. Osim toga, to je i planinarsko jelo, pa je logično da to jedemo u planinarskom domu – objasnio je Ivica, no nije želio otkriti tko bolje kuha grah – pakrački planinari ili njegova mama Marica.

– Ne želim da se netko naljuti – kazao je kroza smijeh.

Skijašku stazu na Omanovcu počela je uređivati skupina zaljubljenika u skijanje, članova pakračkog planinarskog društva, i u to vrijeme bila je duga 250 metara. Ivica Kostelić ju je službeno otvorio u travnju 2003. godine a nakon toga staza je proširena i produžena 527 metara. Uz nju je prošle godine postavljena i rasvjeta a ove je godine nabavljen i ratrak za lakše uređivanje. Po povoljnim uvjetima, uz pomoć donatora iz Italije, nabavljena je i velika vučnica koju tek treba postaviti, najvjerojatnije iduće godine.

Ivica stiže i najesen

– Pakračani su me pozvali da najesen dođem na otvorenje staze kada bude potpuno uređena, no u to vrijeme obično nisam u Hrvatskoj. Ipak, pokušat ću uskladiti termine jer bih rado ponovo došao ovamo – dodao je Ivica.

 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:24 22.12.2009.

Bio na STAZI, u svibnju 2007, sa stare sve piše PAZI MINE?? Ako izletiš sa staze, ne u pravcu doma, nego šume, odeš na mine??

OB
-obrisani-
19:58 22.12.2009.

Nitko ne spominje posljedice graha i Ivičine slabije probave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije