Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SKIJAŠ

Ivica Kostelić: Vozio sam se kroz Bosnu, primijetio mnoge džamije i onda mi je sinula ideja

Zagreb: Povratak hrvatskih olimpijki s ZOI u Pekingu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
07.03.2023.
u 19:32

"Dok sam se vozio kroz Bosnu, primjećujući usput mnoge džamije u selima, sinula mi je ideja. Trebalo bi napraviti fotografiju sa skijašem koji skače i džamijom u pozadini. Ali, pronalazak džamije okružene s dovoljno snijega, prikladan pristup i doskok, suzili su izbor."

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić proteklih je dana boravio u Bosni i Hercegovini i tom je prilikom posjetio olimpijski centar Bjelašnicu. Nakon putovanja kroz susjednu zemlju, javio se na Facebook stranici i objavio osvrt.

"Dok sam se vozio kroz Bosnu, primjećujući usput mnoge džamije u selima, sinula mi je ideja. Trebalo bi napraviti fotografiju sa skijašem koji skače i džamijom u pozadini. Ali, pronalazak džamije okružene s dovoljno snijega, prikladan pristup i doskok, suzili su izbor. Nije bilo snijega, bilo je +13°C i padala je kiša…Brinuo sam se da sam uzalud poveo svoje austrijske prijatelje", napisao je Kostelić i dodao:

"Prošlog četvrtka navečer igrao sam nogomet sa svojim sinovima na parkiralištu u Obertauernu, kad je dugokosi otkačeni tip izašao iz obližnjeg kampera. Bio je to skijaš kojeg sam poznavao s prethodnog putovanja u Ober, Koni, jedan od rijetkih monoski freeridera na svijetu i sjajan momak. Pridružio nam se na nogometu u papučama i pitao me što radim sljedećih dana. Rekao sam da idem na Bjelašnicu i da je prognozirano 50 cm novog snijega i pitao ga da li bi se pridružio izletu. Odmah je rekao da. Pozvao je prijatelja, fotografa/umjetnika/surfera/snowboardera Stefa i za dva dana smo se vozili kroz planinske doline Bosne i Hercegovine na putu za Sarajevo i skijalište Bjelašnica."

Na kraju je dodao:

"Na Bjelašnicu su me pozvali organizatori “Children Speed ​​Campa” već treću godinu zaredom, da pomognem djeci i trenerima da prosire svoja znanja o osnovama pripreme za brze discipline. Jedinstveni događaj, privlači mnoge mlade natjecatelje i trenere te uključuje neke od bivših natjecatelja Svjetskog kupa – poput Kristiana Ghedine i Paole Magoni iz Italije. Paola je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. i sada je posjetila olimpijska borilišta prvi put nakon 1984. Kristian, moj stari mentor u spustu, jedan je od najboljih spustaša u povijesti (još uvijek drži rekord staze na Lauberhornu!)."

>> Donna Vekić zaradila je ogroman novac, no kaže: Nisam rastrošna, pazim kako trošim

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar mustafa2
mustafa2
23:02 07.03.2023.

koji smisao bi imala ta fotografija sa skijasem i dzamijom ??? sto je pjesnik htio reci ???

DU
Deleted user
23:17 07.03.2023.

Buš ti dobil očito fetvu sinek pa buš opet išel na brod preko Atlantika ko fol da se makneš.....kad imaš puno vremena pa ne znaš šta bi sa sobom onda izvodiš ovo.....

CA
cactus
22:22 07.03.2023.

Ima i crkvi u BiH,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije