Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPRAVDANO ILI NE?

Ivanišević objasnio zašto je dao spornu izjavu o ubijanju Srba: 'Rekao sam to...'

Novak Đoković i Goran Ivanišević
Foto: Instagram/Novak Đoković
1/3
12.07.2019.
u 10:15

Ivanišević je otkrio i da su ga policajci tih dana, s obzirom na to nije mogao nigdje ići, pozvali na strelište gdje oni vježbaju i da je s njima pucao u mete

Goran Ivanišević i Novak Đoković počeli su surađivati uoči Wimbledona, a neki od navijača srpskog tenisača nisu bili zadovoljni izborom njihova  ljubimca pa su pronašli izjave koje je Ivanišević navodno dao za vrijeme Domovinskog rata u New York Timesu

"Pokazali su mi kako pucati, samo iz zabave. Pustili su me da pucam iz mitraljeza. Bilo ga je teško kontrolirati, ali bio je lijep osjećaj – meci su izlazili. Razmišljao sam kako bi bilo lijepo da neki Srbi stoje ispred mene", rekao je navodno tada Ivanišević, a naš proslavljeni tenisač odlučio je objasniti cijelu priču u vezi s ovim izjavama iz 1993. godine. 

On je za dnevni list "Politika" rekao da je devedesetih na turnirima bio pod stalnom pratnjom policije i da nije mogao izlaziti iz hotelskih soba, a da je 1992. godine na meč u Adelaideu došlo "pet do deset srpskih navijača koji su mu prijetili s tribina da će ga ubiti, preklati i da su mu vrijeđali majku najgorim psovkama".

Ivanišević je otkrio i da su ga ti policajci tih dana, s obzirom na to nije mogao nigdje ići, pozvali na strelište gdje oni vježbaju i da je s njima pucao u mete.

"Kasnije su novinari doznali da sam bio tamo i pitali me kako je bilo. Ja sam im rekao da je bilo super, ali da bi bilo bolje da su umjesto meta bili oni navijači s meča. Novinar je to preveo kako je preveo. Ja jesam to rekao, ali se moja izjava odnosila samo na te navijače, jer su me stvarno izludili vrijeđajući me i psujući mi majku na najgori način", objasnio je Ivanišević.

Opravdao se Ivanišević kazavši da je izjavu dao u afektu, da su takva vremena bila i da nije bilo lako izdržati.

"Nije lako kad danima ne možeš izići iz hotela, kad si pod velikim pritiskom. Poštujem sve, ali najviše volim i cijenim odakle dolazim. Nisam nikoga ubio niti sam mislio nekoga ubiti", dodao je.

Kazao je i da mu je iznimna čast biti u timu Novaka Đokovića unatoč nezadovoljnima u Hrvatskoj i Srbiji.  

"Zamislite da me je pozvao Real Madrid, a ja neću. Sport je velika moćna stvar koja povezuje sve. Novakov poziv veliko je priznanje meni i kao treneru i kao osobi", zaključio je Ivanišević.

>>> Pogledajte veliko finale humanitarnog turnira na Šalati

 

Komentara 41

LE
LearBL
10:52 12.07.2019.

Nemaš razloga nikome se pravdati. Samo naprijed i pozdrav!

DU
Deleted user
10:37 12.07.2019.

Čilić se ispričava servskim novinarima zbog Thompsona, Ivanišević zbog "ratnih" izjava, a chetništvo u serviji cvjeta s milijunima cvjetova. Stvarno treba imati obraza i spustiti se na chetnichku razinu.

DU
Deleted user
10:59 12.07.2019.

Izjavu je dao izmedju 91-95, dok su srbi tukli bez smisla gradove po Dalmaciji, bez vojnog cilja. To je bio terorizam, a ne rat. Zato mu je izjava opravdana, bar misleci na one srbe koji su tada ubijali po RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije