Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostizanje Vatrenih?
Povratak na članak

'Čačić nema Bobana, Asanovića i Prosinečkog i zato Hrvatska ne može do kraja'

Je li nam sretna Francuska: Hrvatska reprezentacija nakon 16 godina ponovno na mjestu svoga najvećeg uspjeha.

Komentari 67

PA
pajokola1
10:18 15.10.2015.

Ali ima Modrića,Kovačića i Rakitića,ko kaže da su oni slabiji od Bobana,Asanovića i Prosinečkog...

VL
DU
Deleted user
11:45 15.10.2015.

Pored ovakvih novinara ne trebaju nam neprijatelji..kao što smo nekad imali igrače koje spominje imali smo i prave sportske novinare koji su bili pravi profesionalci , stručni , kompetentni a svojim su pisanjem promovirali nogomet i reprezentaciju , stvarali pravoo navijačko ozračje . Posebno to vrijedi kad je bila u pitanju reprezentacija jer su pisali kao pravi domoljubi a ne pljuvački kao ovi sada koji još pozivaju i priželjkuju bojkot navijača te su direktno odgovorni za nerede i kaos po principu "što gore to bolje". Rastjerali su normalne ljude sa tribina a divljake podržavaju i nazivaju navijačima . Svaki dan smo svjedoci tome da huškački članci idu kao na tekućoj traci. Sram vas bilo ..fuj..

VL
DU
Deleted user
11:35 15.10.2015.

Nema ni Šukera, a dobro bi nam došao. Novinarčić zaboravlja da je bio najbolji strelac prvenstva 98. Ne bi se trebalo to zaboravljat, bez obzira šta se danas događa. Šuki je bio strah i trepet svih obrana. Pogledajte golove i vidićete da je svaka njegova lopta išla tamo kud je i zamislio. A Boban je krivac tog polufinala. Zato nemojte iskrivljivat činjenice, ima nas koji dobro pamtimo.

VL
Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:41 15.10.2015.

pa baš zato jer nemamo Bobana.... možemo otići do kraja. Po meni, glavni krivac što je Hrvatska bila 'tek' brončana na SP 98 je Boban... u tekmi protiv Francuza. Nakon te tekme, onaj i onakav Brazil bi dobili bez pola muke i bili prvaci svijeta.

VL
SA
SI aka SI
10:49 15.10.2015.

jel se vi sjećate kvalifikacija za SP '98? Tko nam je bio najvažniji igrač? Schmeichel koji je u Grčkoj branio čuda, iako Dancima uopće nije bio važan rezultat i iako su nam se mogli "osvetit" za kalkulacije na EP 1996. Jedva smo dogurali do dodatnih kvalifikacija, loše smo igrali i pripremne utakmice. Šuker je bio rezerva u Realu, Ladić je primao golove iz svlačionice, Asanović je odigrao 5 utakmica za Napoli, ozlijedio se Bokšić. Njih trojica su bili vjerojatno najvažniji igrači na SP-u. Jer su imali cojones, karakter i lidera na terenu, bili su u naponu snage i znali su da im je to zadnja šansa da pokažu koliko su jaki. Ma i dok se sjetim tih utakmica se ježim od ponosa kojim su nas ispunili. Možemo sada uspoređivati po pozicijama, gledati klubove u kojima igraju današnji reperezentativci, razglabati o HNS-u, ali osnovno je: karakter. Nemamo više lijevog beka kao Jarnija, ali nemaš više ni igrače poput Stanića ili Bilića. Nema više onakvog zajedništva, pa da ti Prosinečki sjedi na klupi ali šuti, a ne kao Vukojević ili Dudu isijava negativnu energiju. Može Modrić igrati u Realu ili Rakitić u Barceloni, ali teško da će ikada dati loptu ko Aljoša Šukeru u 1/2 finalu SP-a. Može Mandžo igrati u Juventusu ili Bayernu, ali neće trpati nikada kao Šuker kad je najvažnije. Niti ćeš više imati igrača koji će riskirati karijeru zbog reprezentacije kao Bilić. Ne kažem da su ovi beskičmenjaci koji se ne trude, ali jednostavno ne znaju igrati važne i velike utakmice, prelako pucaju pod pritiskom. Evo recimo ta utakmica u Oslu. Kad je bilo najteže '98, nakon remija sa Danskom i Slovenijom u Splitu, kad su bili otpisani, odigrali su najbolju utakmicu sa Grcima u gostima i dobili 1:0. Ovi danas bi se raspali. A Francuska im je zadnja šansa, pa se nadam da će po uzoru na vatrene (što oni danas ni po čemu nisu) iskoristiti tu šansu i ponovno nas ispuniti ponosom.

VL
MK
mksdk
11:59 15.10.2015.

Članak je neobjektivno napisan. Istina je da su vatreni bili bolji na lijevom beku i na špicu, no na ostalim pozicijama nisu. Također, kao što je netko već spomenuo, daleko najbolje smo igrali na prvenstvu u Austriji/Njemačkoj, gdje smo u svim utakmicama bili dominantni, uključujući i utakmicu protiv budućeg doprvaka, te utakmicu protiv Turaka koju smo izgubili. Danas nismo favoriti za osvajanje, ali objektivno vrijedimo za četvrtfinale. A to pak ne znači niti da ćemo doći do četvrtfinala, ali ne znači niti to da ne možemo otići do kraja. Previše je faktora koji utječu na ishod jedne utakmice. A kao što je netko drugi napisao, ne trebamo zaboraviti da bronce u Francuskoj ne bi bilo da Schmeichel nije činio čuda protiv Grka, čak u tolikoj mjeri da smo mu htjeli spomenik podići.

VL
DA
Dankoo
11:12 15.10.2015.

Čačić nema tu trojicu ali ima neupitnog Pjacu, novog Neymara.

VL
TF
tony.franzz
10:58 15.10.2015.

Ovi sad nemaju Jarnija i Bilica. Fali i rasni goleador tipa Sukera, a se drugo imaju i bolje nego 1998. Takodjer nemaju novinare koji bi nesto lijepo o njima pisali. I tad je bilo podjela kao i danas.

VL
Avatar Sandokan
Sandokan
11:49 15.10.2015.

Dariju Srni moj poklon do poda za iskazanu hrabrost i čvrstinu koju je pokazao prema zahtjevu nekolicine navijača za bojkot Reprezentacije. To su navodno bili dečki iz Torcide, nadam se da su poruku Darijovog odbijanja bojkota shvatili i da će kao pravi Hajdukovci bodriti svoju reprezentaciju. Pa nisu svi naši vojnici bili zadovoljni zapovjednim kadrom kada su nas 1991. godine oni mamlazi napali, mnogi su se ljutili na pokojnog Predsjednika, ali povinovali su se zapovjedima i bili smo složni i pobjedili smo u ratu. Puno nas nije zadovoljno stanjem u našem nogometu, od samog HNSa, Prve lige, sudačke organizacije, načina upravljanja reprezentacijom, do renosa na televiziji. Ipak kada dođe čas utakmice, tada više nema povlačenja, tada svaki reprezentativac, svaki sudionik utakmice mora dati svoj maksimum, mora dati sebe za uspjeh reprezentacije. Zato Dariju Srni kapetanu Hrvatske nogometne reprezentacije skidam kapu i klanjam mu se do poda! Živio Darijo, veseo, sretan i zdrav bio!

VL
KA
kajinx
13:04 15.10.2015.

…Hrvatska ne može do kraja. Da li je netko očekivao nešto pozitivno od Flaka?

VL
Avatar Sandokan
Sandokan
11:38 15.10.2015.

Ne bih baš rekao da je Kovač stvorio ove reprezentativce, on j e samo na hrpu skupio već formirane igrače. Ne treba omalovažavati ni Čačića, ni prijašnje trenere, svi su dali svoj obol. Hajmo malo djelovati promorivno.

VL
BU
budagigo
12:37 15.10.2015.

Čačić ima vezni red,a jedino što nema je lijevi bek(ne podcjenjujuči pivariča) buduči je onda tamo igrao jarni najbolji ikada kojega smo imali i napad gdje je igrao šuker također daleko najbolji napadač kojega smo imali.

VL
DI
Dieter
12:42 15.10.2015.

Samo naprijed Puno srece ti zelim,momke imas,jos malo vise truda i to je to

VL
ST
stimo
12:23 15.10.2015.

druze igore evo ti malo kontra argum. boban vise na klupi nego u igri igro alberttini i leonardo asanovic rezerva u panatin. zuti se vratio u dinamo robi u fran.odigro 2 tekme prvu i zadnju za trece mjesto boban ispodd prosjeka cak los najbolji asanovic soldo stanic oni su vukli mislim da ova danas ekipa ima bolji vezni red samo im se treba poklopiti dobar zdrijeb i eto ih do poljfinala realnost ps.tri sam tekme gledao u francuskoj sumljam da si ti flak i jednu vidio

VL
TH
thewasp
12:56 15.10.2015.

Ne brini Ante neces imati ni Bobana da Francuzima pokloni utakmicu!!!

VL
BU
buljanzeljko453
15:11 15.10.2015.

Hrvatska sto se tice nogometasa ima sve I moze do kraja ma sve tu valja i suker i mamic. .pa zar nemaju uspjeh? E sad druga je stvar sto nemamo novinare i sadasnju vladu koji su sve ucinuli i probaliali da izbace vatrene uz pomoc huligana ...cudno zar ne? ? Uvjek su ista imena katalanic.....ciro. .poklepovic. .sociolog lalic..milanovic..jovanovici. ..stanic. .sogota. ..pa isti novinari od alaca. .dasovica. .flaka itd. ..od tih sviju jedino ciro je vrjednost i moze nesto reci o hrvatskom nogometu. .medjutim 80 mu je godina I to jako koriste neskloni portali hrvatskog nogometa..pa ga manupiliraju. .a ovi sve drugi nabrojani ima ih jos nekoliko ne zasluzujesu niti bi trebali sta komentirati. .zalosno je imati takve neprijatelje i zlonamjerne ljude u hrvatskoj.

VL
JU
juma
17:10 15.10.2015.

Nema tu neke velike razlike u kvaliteti, osim na poziciji napadaca i lijevog bocnog. U veznom redu i na krilnim pozicijama smo cak i jaci nego tada. Temeljna razlika je u tome sto su vatreni iz 98 u svojim klubovima uglavnom grijali klupu i zato su na prvenstvo dosli odmorni i zeljni dokazivanja. Osim toga ozracje oko reprezentacije, nacionalni naboj i ponos bili su 1998 potpuno drugaciji nego danas. Nasi danasnji najbolji igraci su nositelji igre u svojim klubovima i na prvenstvo dolaze potroseni i umorni nakon duge i iscrpljujuce sezone, a ozracje oko reprezentacije je neusporedivo losije nego tada.

VL
TR
tragurion1954
18:18 15.10.2015.

Budimo realni, te 98. briljirala su tri igrača: Bilić, Štimac i Suker. Jarni i Ladić su bili sjajni. I Asanović. Prosinečki se baš i nije naigrao. Osobno mi je Bilić bio najbolji, Užitak nogometne vještine! Obrana današnje repke nažalost nijeije ni sjena one. Ali zaboraviti Sukera u članku o vatrenima iz 98. je prozirna novinarska sabotaža. Čovjek je bio 1. strijelac prvenstva svijeta. Halo novinari, ako je netko uspješan, a HNS očito je, skupa s predsjednikom, dajte mu mira, nemojte rušiti ono što je dobro! Inače postajete neprijatelji svoje zemlje... Postajete isti kao Jovanović.

VL
DJ
djobu68
11:58 15.10.2015.

Ako ce nam protivnici biti kao 98: Jamajka( nivo danasnjeg Gibraltara),Japan(tad totalno bezidejan) pa Rumunjska(vjerojatno najgora utakmica citavog SP 98) pa Njemacka sa deset igraca(Ladic vadi nekoliko zicera ) tad nema problema biti cemo lako u polufinalu. Vatreni su bili kvalitetni ali sretniji jos vise vodeni bleferom Cirom (uz Stimca najveci neznalica od svih dosadasnjih trenera).

VL
ZI
ZICKLER
17:20 15.10.2015.

Ako mene pitate niti ti Vatreni iz 1998 nisu bili tako sjajni kao što govorite. Pritom mislim samo na to natjecanje ( Svjetsko prvenstvo 1998. ) Engleska 1996 bila je neka druga priča tada smo stvarno radi Ćirine gluposti protiv Portugala izgubili dobre izglede da budemo Europski prvaci ali Francuska nikako ne. Tamo nas je pomazila sreća od kvalifikacija gdje smo se jedva kvalificirali pa ipak jedna od slabijih skupina . pa onda nam je išlo na ruku što smo išli na Rumunje ( a ne na Engleze) Njemci su bili već stari i oslabljeni ozljedama, protiv Francuza iako smo igrali s igraćem više ( nakon što smo primili golove) nismo uopće zaprijetili a kamoli stvorili neku ozbiljniju šansu, a za vrijeme utakmice za treće mjesto protiv Nizozemske komentator je rekao da su njihovi navijači došli ovdje samo pogledati utakmicu tj, na Izlet, a sasvim sigurno niti njihova repka nije baš bila motivirana. A budimo pošteni da niti uoči tog prvenstva , niti nakon njega naši reprezentativci nisu baš igrali neke važne uloge u svojim klubovima, a ako se dobro sjećate nismo se niti plasirali na sljedeće veliko natjecanje( EURO 2000). Sve te činjenice koje sam iznio daju za pravo izborniku da se nada dobrom rezultatu i meni da kažem da ova današnja reprezentacija pa i neke druge nisu toliko lošije od one 1998 ( pritom naglašavam da mislim samo na formu i igru iz Francuske 1998) samo što se njima nisu poklopile neke stvari kao što je to bilo 1998.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.