Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADE HZSN-a Nagradu za životno djelo dobio je Milorad Bibić Mosor, a za suradnju s medijima Ozren Bonačić, trener Mladosti.

Ivan Blažičko zakasnio na nagradu

03.03.2009.
u 15:52

Komentator Hrvatske televizije Ivica Blažičko dobitnik je nagrade "Novinar godine", koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN).

Blažičko je u glasovanju članova HZSN-a dobio više glasova od drugog finaliste izbora Orlanda Rivettia iz Jutarnjeg lista, a nagrada mu je pripala zbog iznimne kvalitete i velike praćenosti programa "Pekinški dnevnik", koju je Blažičko za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu uređivao iz zagrebačkoga studija.

Nagradu za životno djelo dobio je poznati splitski novinar Milorad Bibić Mosor, koji je u karijeri radio za više novinskih i TV-redakcija, a bio je dobitnikom nagrade "Novinar godine" 1997. kao i priznanja za publistički rad.

Priznanje za sportsku kolumnu dobio je Robert Matteoni iz Sportskih novosti, fotoreporter godine je Drago Sopta iz Jutarnjeg lista, dok je priznanje za agencijsko izvještavanje, posebno s Olimpijskih igara u Pekingu, pripalo novinaru Hine Robertu Šalinoviću.

Posebno priznanje za suradnnu sa medijima otišlo je u ruke treneru vaterpolista Mladosti Ozren Bonačić, dok je nagradu za najbolji press-centar pripalo Hrvatskom olimpijskom odboru za odličnu organizaciju press centra tijekom Igara u Pekingu.

Svečanosti u Novinarskome domu nazočili su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, državna tajnica za sport Zrinka Kovačević, predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Vlatko Marković, savjetnik i izaslanik Predsjednika Republike Željko Mataja, ravnatelj Uprave za šport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Željko Klarić, te mnogi drugi uglednici.

Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec naglasio je kako udruga ima 170 članova, kao i da unatoč recesiji i gospodarskoj krizi HZSN posluje pozitivno, te posebno naglasio da HZSN ove godine slavi 60 godina postojanja što će se i prigodno obilježiti sa svečanosti u rujnu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije