Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 3:1

Istra nakon četiri mjeseca upisala pobjedu, slavila protiv Slavena

Istra i Slaven Belupo sastali se u 36. kolu HT Prve lige
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/6
20.05.2022.
u 20:16

Bila je to prva pobjeda Istre 1961 nakon 28. siječnja (Gorica), a između ta dva slavlja pulska momčad je ostvarila sedam neodlučenih rezultata i sedam poraza.

Nogometaši Istre 1961 od sezone su se oprostili domaćom pobjedom. U ogledu 36. kola Prve HNL Istra 1961 na domaćem terenu je svladala Slaven Belupo 3-1 (0-0).

Bila je to prva pobjeda Istre 1961 nakon 28. siječnja (Gorica), a između ta dva slavlja pulska momčad je ostvarila sedam neodlučenih rezultata i sedam poraza. Svi su golovi postignuti u nastavku susreta, a igrač utakmice bio je domaći napadač Dion Drena Beljo koji je dao dva gola. Još je jedan za Istru 1961 dodao Bande, a za goste Zvonarek.

U prvom poluvremenu se igralo otvoreno te su obje momčadi prijetile, no nekoliko dobrih pokušaja s obje strane nisu završavali pogocima.

Utakmica je prelomljena početkom drugog poluvremena. Prvo je Paracki napravio prekršaj na Mlinaru nakon kojeg je Dion Drena Beljo u 48. minuti bio precizan s bijele točke za 1-0 domaćina. Bio je to 14. ligaški pogodak Belje ove sezone te je trenutačno treći strijelac lige. Već u 54. minuti je bilo 2-0 nakon pogotka Bandea koji je samo nekoliko trenutaka ranije promašio izglednu šansu.

Nastavile su se nakon toga nizati prilike na obje strane, a Istra 1961 je od 71. minute ostala s igračem manje nakon drugog žutog kartona Blagojevića. Pet minuta kasnije Slaven Belupo je smanjio na 1-2. Nakon što je Majkić obranio udarac Bogojevića na odbijenu loptu najbrže je reagirao strijelac Zvonarek. Dalje od tog jednog počasnog gola gosti nisu mogli, a u samom finišu su primili novi pogodak.

Zablistao je ponovno Beljo koji je ovaj put ispremiješao cijelu gostujuću obranu, postigao svoj 15. gol u sezoni i zapečatio pobjedu.

Od prije je bilo poznato kako Istra 1961 sezonu završava na devetom, a Slaven Belupo na sedmom mjestu.

U nastavku dana još će utakmicu ovog kola odigrati Lokomotiva i Šibenik, dok ligaška sezona završava subotnjim susretima Rijeke i Hrvatskog dragovoljca, Gorice i Osijeka te za sam kraj Dinama i Hajduka.

Nakon svega još će se 26. svibnja odigrati finale Kupa na Poljudu između Hajduka i Rijeke.

Prva HNL, 36. kolo:

Istra 1961 - Slaven Belupo 3-1 (Beljo 48-11m, 90+4 Bande 54 / Zvonarek 76)

Lokomotiva - Šibenik (20.05 sati)

Subota:

Rijeka - Hr. Dragovoljac (15 sati)

Gorica - Osijek (17 sati)

Dinamo - Hajduk (20 sati)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:19 20.05.2022.

Beljo je izvanredan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije