Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina F

Ronaldo nemoćan. Island izborio povijesni bod protiv Portugala

Portugal vs. Island
Foto: REUTERS/Jason Cairnduff
1/25
14.06.2016.
u 23:00

Islandu slijedi utakmica protiv Mađarske u subotu, a Portugal će isti dan igrati protiv Austrije.

Bio je ovo treći susret između Portugala i Islanda i čini se kako je treća sreća bila ipak za Islanđane kojima je ovo bio prvi nastup na nekom velikom natjecanju. 

Baš kao što je i utakmica između Austrije i Mađarske počela vatreno, slično je bilo i na ovom susretu. U 3. minuti je Islandov Gylfi Sigurdsson umalo doveo svoju momčad u vodstvo nakon što se sjajno probio kroz obranu Portugala, ali na vratima ga je zaustavio Rui Patricio odličnom obranom. 

Od tada je na terenu zavladao muk, ali sve do 21. minute kada je Cristiano Ronaldo sjajno u protivničkom šesnaestercu pronašao Nanija, ali bivšem veznjaku Manchester Uniteda udarac glavom sjajno brani Halldorsson na vratima Islanda. 

Pet minuta kasnije dolazi do Realovske kombinacije. Pepe je iz zadnje linije poslao dugu loptu za Cristiana Ronalda, ali portugalskom napadaču je nedostajalo mirnoće pri završnici pa je rezultat ostao 0:0. 

Zatim je došla 31. minuta kada je Portugal zasluženo poveo nakon konstantnog pritiska. Lijevu stranu Islandove obrane je probio Andre Gomes i prizemnim centaršutom pronašao Nanija koji mirno šalje loptu u lijevi kut Halldorssonovih vratiju, a također na taj način potiže 600. gol u povijesti Europskih prvenstava. 

S vodstvom Portugala se otišlo na odmor, ali hladan tuš ih je dočekao već u 51. minuti kada Bjarnason zakucava loptu u mrežu Patricia za izjednačenje nakon preciznog centaršuta Gudmundssona i zabija prvi ikada gol za Island ne nekom natjecanju. 

Iako je Portugal dominirao posjedom tijekom cijelog drugog poluvremena, ali i tijekom cijele utakmice tek su u prvu priliku nakon Nanijeva pogotka došli u 71. minuti preko istog igrača. Vierinha je uputio odličan centaršut u šesnaesterac Islanda, ali Nanijev udarac glavom odlazi tek nekoliko centimetara pored desne stative. 

Do kraja susreta Portugal je prijetio preko Quaresme i Pepea, ali autor najozbiljnijeg pokušaja prema vratima Islanda je bio Ronaldo. U 85. minuti je s velike blizine loptu glavom uputio napadač Real Madrida, ali pogodio je Halldorsona. 

Blizu vodećeg pogotka je bio i Island koji je iz ničega preko Finnbogasona zaprijetio vratima Portugala, ali Patricio rutinski brani. Island je tako izborio prvi bod na Europskim prvenstvima, a slijedi im utakmica protiv Mađarske u subotu. Portugal će isti dan igrati protiv Austrije. 

>> Austrijanci pali! Szalai i Stieber zabili za pobjedu Mađara

Ključne riječi

Komentara 8

JU
juma
22:58 14.06.2016.

Bravo za Island. Pola otoka na stadionu i borba za svoje do posljednjeg atoma snage. Mali narodi samo se tako mogu potvrditi u svijetu velikih i moćnih.

Avatar germanikus
germanikus
23:03 14.06.2016.

orlando....ma daj ..meni je bila najbolja utakmica između Srbije i Slovenije!

DU
Deleted user
22:58 14.06.2016.

Ocekivano. Island je kvaitetniji od Nizozemske (dvaputa je ih pobjedio) a ta Nizozemska je bila treca na SP sto znaci da je Island kvalitetniji od Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije