Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuno se protive

Infantino oštro o Superligi: 'To su otpadnici koji sjede za dva stola'

FILE PHOTO: FIFA's President Infantino gestures during a panel discussion in Zurich
ARND WIEGMANN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
20.04.2021.
u 14:38

"Otpadnici ne mogu očekivati da je moguće sjediti za dva stola i stoga svi upleteni moraju očekivati posljedice. Ako netko želi da sve bude po njegovu, onda mora preuzeti odgovornost za takvu odluku"

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino govoreći na kongresu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Montreauxu izrazio je svoje protivljenje projektu Superlige.

Infantino je projekt zatvorene lige okarakterizirao kao otpadništvo.

– Osnivanje Superlige je pokušaj odmaka od postojećih institucija, liga, saveza, Uefe i Fife. To je jednostavno izvansustavno natjecanje – jasan je bio Infantino koji se sudionicima kongresa predstavio kao podržavatelj europskog modela sporta koji se temelji na otvorenosti i uključivosti.

– Veliki dio svog života sam posvetio obrani tog modela. Osnivatelji novoga projekta morali bi dobro razmisliti, jer bi zbog kratkoročnog dobitka mogli dugoročno mnogo izgubiti. Otpadnici ne mogu očekivati da je moguće sjediti za dva stola i stoga svi upleteni moraju očekivati posljedice. Ako netko želi da sve bude po njegovu, onda mora preuzeti odgovornost za takvu odluku. Ili si u potpunosti za to ili nisi, ne možeš biti nešto između – dodao je Infantino.

Predsjednik Fife potom je izrazio potporu Uefi, svim njezinim članicama, ligama, igračima i navijačima koji su negativno reagirali na najavu osnivanja Superlige.

– Slušamo o ''ratu'' i ''kriminalu''. To su teške riječi, tim više što govorimo o nogometu koji nam je svima tako drag. FIFA je izgrađena na vrednotama koje predstavlja naš sport, naš unutarnji ustroj je piramida koja počinje od saveza pa prema klubovima, igračima i navijačima. Vjerujem kako će se stvari vrlo brzo vratiti u normalu.

Infantino je potom kazao kako je imao pripremljen potpuno drukčiji govor za ovu prigodu.

– Namjeravao sam govoriti o pomoći za vrijeme pandemije, o povratku na travnjake, o idejama za novi sustav... ali sve se to promijenilo u posljednjih 48 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:34 20.04.2021.

Sram ih bilo. Umjesto da sjednemo i "lijepo se dogovorimo" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije