Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marc Cuban

Impulzivni vlasnik Mavsa platio NBA ligi 1,7 milijuna USD kazni

'in Game Two of the Western Conference Semifinals in the 2011 NBA Playoffs at Staples Center on May 4, 2011 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by do
'Kevork Djansezian'
12.06.2011.
u 15:09

Marc Cuban obogatio se razvijajući i prodajući internetske tvrtke i razvijajući HD televiziju

Košarkaši Dallasa noćas imaju priliku ostvariti san svog otkvačenog predsjednika Marka Cubana. Pobijede li Nowitzki, Kidd i društvo Miami i u šestoj utakmici NBA finala, tko zna kakvu će ludost izvesti najluđi vlasnik u NBA ligi.

Najveća kazna - 500.000

Da je čovjek pomaknut, najbolje oslikava podatak da je u svojih 11 godina u NBA ligi zbog 13 incidenata platio 1,7 milijuna dolara kazni uglavnom zbog dugog jezika. Najveća kazna koju je platio bilo je pola milijuna dolara 2002. godine jer je javno kritizirao suce nakon utakmice svojih Mavsa i Spursa. Zapravo, rekao je da šefu NBA sudaca ne bi dao ni da vodi neki lokal Dairy Queena, fast-food lanca. Ta izjava uvrijedila je i djelatnike Dairy Queena pa je morao jedno poslijepodne voditi jedan od tih lokala. Četvrt milijuna USD platio je i 2006., nakon pete utakmice NBA finala (baš protiv Miamija) jer je uletio na parket i ondje izrazio svoje nezadovoljstvo suđenjem. Vikao je na suce, ali i na NBA komesara Davida Sterna.

Internetski tajkun Cuban obogatio se osnivajući i prodajući internetske tvrtke, a otprije nekoliko godina zarađuje i na razvoju HD televizije.

Vlasničku većinu u Mavericksima kupio je 2000., kada je dotadašnjem većinskom vlasniku H. Rossu Perotu Jr. platio 285 milijuna USD. U 20 godina postojanja prije Cubana Mavsi su imali 40-postotni učinak i omjer u doigravanju 21-32. U njegovih deset godina imaju 69-postotni učinak u sezoni i plasman u doigravanje u svakoj od tih sezona. Do ove sezone Mavsi su u Cubanovoj eri u doigravanju upisali 49 pobjeda i 57 poraza u što spada i njihovo prvo putovanje u NBA doigravanje gdje su 2006. izgubili od Miamija (2-4).

Sjedi iza klupe Mavsa

Za razliku od velike većine vlasnika NBA klubova koji gledaju utakmice iz svojih loža, okruženi poslugom i delicijama, Cuban sjedi iza klupe Mavsa, zajedno s navijačima, i često nosi na sebi dres kluba. Na gostujuće utakmice putuje privatnim zrakoplovom (gulfstream V) koji je kupio za 40 milijuna, i to preko interneta što je tada bio svjetski rekord za neku elektroničku kupnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije