Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

I to se događa u Hrvatskoj: Trener tužio klub i izgubio jer nema dokaza da je trenirao igrače!

O tome je li u stvarnosti obavljao posao trenera seniorske ekipe, nije predočio nikakve relevantne dokaze, a ne postoji ni pisana dokumentacija. Nije predložio ni svjedoka koji bi potvrdio dogovor
20. siječnja 2020. u 15:00 2 komentara 947 prikaza
Ilustracija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometni trener iz Međimurja tužio je klub koji mu je, kako tvrdi, ostao dužan 1800 kuna i - izgubio. Općinski sud u Čakovcu odbacio je njegov tužbeni zahtjev. Trener tvrdi da je s klubom Pobjeda početkom 2018. usmeno dogovorio suradnju i da je na temelju tog dogovora od 1. veljače do 31. svibnja 2018. obavljao dužnost trenera, te da se obvezao plaćati mu mjesečno 2000 kuna.

Utas Usakspor - Ergene Velimese Ludnica u Turskoj VIDEO Nogomet ovako nešto ne pamti, jadan onaj koji se tu kladio na gol gosta

Po prestanku suradnje nakon samo četiri mjeseca dogovorili su se, navodi u tužbi, da će mu klub najkasnije do kraja 2018. isplatiti 5400 kuna duga, tim više što je pristao na smanjenje svojeg potraživanja za deset posto, sa 6000 na 5400 kuna. No, kako mu je klub isplatio samo 3600 kuna, odlučio je angažirati odvjetnika. U klubu osporavaju da je tužitelj kod njih obavljao posao trenera i sve ostale navode iz tužbe.

Uvidom u dokumentaciju Hrvatskog nogometnog saveza utvrđeno je da nema podatka da je nakon svibnja 2011. bio trener bilo kojeg kluba, pa tako ni Pobjede. U nekim zapisnicima s odigranih utakmica NK Pobjede od 1. veljače 2018. do 31. svibnja 2018. naveden je kao predstavnik kluba, no ni u jednom kao trener.

Ljubavnica MIJENJAM ŽENU VIDEO Uhvaćeni u preljubu? Njihova reakcija kada su shvatili da ih snima kamera postala hit!

O tome je li u stvarnosti obavljao posao trenera seniorske ekipe, nije predočio nikakve relevantne dokaze, a ne postoji ni pisana dokumentacija. Nije predložio ni svjedoka koji bi potvrdio dogovor. Tužitelj tvrdi da je u ta četiri mjeseca kao trener održao 36 treninga i 15 utakmica, što prvenstvenih, što prijateljskih, no ni za to nije priložio dokaze, kao ni za isplate "na ruke" od strane određenih osoba iz kluba. Općinski sud je stoga nepravomoćno odbacio tužbeni zahtjev i odredio mu da mora platiti 1000 kuna troškova postupka. 

Inače, NK Pobjeda natječe se u 2. međimurskoj ligi.

>>> Pogledajte kako slave hrvatski navijači nakon pobjede nad Njemačkom

U UREDU
Nakon razvoda od Doris Pinčić glazbenik Boris Rogoznica ima novi posao
HUB
SAVJETOVALIŠTE ZA GRAĐANE
Stručnjaci otkrivaju kako izaći iz začaranog kruga dugova