Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo iznenađenje

I svjetski prvaci putuju kućama! Sjajni mađarski vratar potpisao putovnice Dancima

Roland Mikler
Foto: DPA/Pixsell
1/2
15.01.2020.
u 20:11

Junak mađarske pobjede bio je Mikler sa 15 obrana pri čemu je obranio sva četiri islandska sedmerca

U susretu posljednjeg, trećeg kola E skupine europskog rukometnog prvenstva Mađarska je pobijedila Island sa 24:18 osvojivši prvo mjesto u skupini, ujedno izbacivši aktualne olimpijske pobjednike i svjetske prvake Dance s prvenstva.

Uoči posljednjeg kola u skupini E Island je vodio sa četiri boda, Mađarska je imala tri, Danska jedan, a Rusija je bila posljednja s dva poraza.

Olimpijskim pobjednicima i svjetskim prvacima trebala je pobjeda Islanda protiv Mađarske kako bi ostali u igri za prolaz, dok je Islandu trebala pobjeda kako bi u drugi krug prenio dva boda.

Međutim, Mađari su im pokvarili planove. Pobjedom su osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenose bodove, Island ide dalje s nulom, a Danci odlaze kući. No, prije toga morat će odraditi nebitnu utakmicu protiv Rusije.

Mađarska je odlično ušla u susret i povela je 3:0, no tada je stala. Island je zabio šest golova u nizu, dok Mađarska skoro 10 minuta nije zabila pogodak. U 24. minuti Island je imao i +5 (11-6), no do kraja poluvremena Mađarska je smanjila na tri gola zaostatka (12-9).

U nastavku susreta Mađarska je zaigrala fantastično. Roland Mikler je počeo braniti nemoguće i islandska prednost se počela topiti.

Mađarska je izjednačila na 15:15, a u 48. minuti i povela 18:17. Pet minuta kasnije Mađari su imali četiri gola prednosti (21:17) i do kraja više nisu ispuštali vodstvo. Island je u drugom dijelu zabio svega šest golova, a primio čak 15.

Junak mađarske pobjede bio je Mikler sa 15 obrana pri čemu je obranio sva četiri islandska sedmerca. Sjajan je bio i Bence Banhidi s osam obrana, dok su Zoltan Szita i Bendeguz Boka zabili po četiri gola.

Kod Islanda najefikasniji su bili Aron Palmarsson i Gudoj Valur Sigurdsson sa po četiri boda.

Mađarska je osvojila prvo mjesto u skupini s pet bodova, Island je drugi sa četiri boda, Danska ima bod i utakmicu manje, a Rusija je bez bodova, ali uz susret manje.

Komentara 4

Avatar jeremija1
jeremija1
22:43 15.01.2020.

To je to ! Dečki, sad protiv Austrijanci i Čehi treba samo oddelati domaću zadaćicu i za Nijemce se pripraviti. Za razliku od Danske i Francuske, s Njemačkom i Španjolskom smo uvijek znali igrati. Medaljica se smije ! Ajmo, dečki ; odigrajte za Hrvatsku, za sebe, a posebno za Domija Duvnjaka i Zlaju Horvata koji jedini iz one velike generacije nemaju zlatne medalje ! Nek bude baš ova europska kaj fali Baliću i društvu ! Hrvatska !!

DU
Deleted user
20:52 15.01.2020.

Odlicnje vijesti. I ako Hrvatska izgubi sve tekme zaredom opet su bolji na ovome EP od Francuske i Danske sto nije mala stvar!

SK
strogo kontrolirani vlakovi
20:30 15.01.2020.

HINA već dugo, očito je, nema lektora ili je tamo neki uhljeb koji to ne zna raditi. Umjesto da ostalima budu primjer, samo se sramote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije