Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

I Srbi prejaki za blijedu Hrvatsku, Vori: Bili smo užasni u napadu

Drago Vuković
Antonio Bronić/Pixsell
05.11.2011.
u 20:19

U drugom susretu pripremnog rukometnog turnira u Srbiji, Hrvatska je izgubila od domaćina 20:22

Rukometaši Hrvatske upisali su i drugi poraz na turniru Četiri nacije. Nakon poraza u Nišu od Češke (31:33), u beogradskom smo Pioniru izgubili od domaćina, Srbije (20:22). Dva poraza za redom naši rukometaši imali su davne 2006. godije, ali su tada ta dva poraza bila u polufinalu i utakmici za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Švicarskoj.

Izgubimo li sutra od Mađarske u Vršcu onda ćemo izjednačliti neslavan rekord s Europskog prvenstva 2002. godine kada smo imali tri poraza za redom.

- Nitko ne voli poraze, pa tako ni mi. Nije ništa alarmantno, ali su ova dva poraza upozoravajuća. U obrani nismo nikako uspjevali zaustaviti Ilića i Vujina koji su nakon kratkih dodavanja neobranjivo pogađali našu mrežu. Naš napad bio je previše statičan, a promašili smo velik broj zicera što nam se jednostavno ne smije događati - istaknuo je Vedran Zrnić.

Igor Vori također je bio kritičan.

- Napad nam je bio spor, bez ideje. Porazi su bolni, ali se nadam da će do Europskog prvenstva sve doći na svoje mjesto - rekao je Vori koji je prvu pravu loptu na crtu dobio u 45. minuti.

Barem je obrana primila puno manje pogodaka nego protiv Češke.

- Igrali smo nešto agresivnije, ali nije to bilo to. Moram reći da nam je puno nedostajao pravi šuter i žao mi je što se Lacković ozlijedio - zaključio je Vori.

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, naći će opravdanje u novom porazu.

- Kod našeg vodstva 7:5 zapucali smo 6-7 zicera. I umjesto da mi na odmor odemo sa 3-4 razlike, odu oni sa dva. U završnici utakmice njihov vratar Stanić obranio je nekoliko lopti za redom, mi smo u napadu brzopleto reagirali i stigao je poraz. Veliki problem je činjenica što smo se prije ovog turnira okupili posljednji put u ožujku. I prije ovog turnira imali smo tek jedan ozbiljan trening. Nažalost, puno igrača igra u različitim klubovima i teško je to ukomponirati u malo dana. Nekad je većina igrača igrala u Zagrebu, pa je bilo puno lakše - rekao je Goluža.

Veselin Vuković, izbornik Srbije, nasmijao je prisutne.

- Konačno da ne moram plakati nakon utakmice. Tu čast prepustio sam Goluži. Nakon mađarskog šamara u Nišu uspjeli smo se srediti - rekao je Vuković.

Hrvatska je igrala u sastavu: Šego (dvije obrane), Losert (četiri obrane), Marić 1, Balić 1, Duvnjak 2, Musa, Zrnić 4 (1), Kopljar, Vori 1, Gojun, Horvat 1, Vuković 5, Batinović, Bičanić 1, Buntić 2, Ninčević 2. Kod Srbije Vujin je postigao osam, a Ilić devet pogodaka.

Komentara 18

Avatar flame
flame
21:06 05.11.2011.

Lino, najveći hrvatski trener svih vremena.

ZM
zmaj5
21:14 05.11.2011.

Goluža,limitirani trener,ako se to može zvati trenerom.Poslije nogometa,košarke evo sad upropastiše najtrofejniji sport.Strašno,ovo je kostur igrača koji su osvojili Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.Mi smo stvarno majstori da upropastimo sve što vredi.

MA
marlon1
22:36 05.11.2011.

eto, baš me zanima što će i poslije ovog poraza izjavit slavko, kako će opet izrelativizirat stvar. nakon što je čehe proglasio maltene rukometnom velesilom (mi smo onda dosad bili s neke druge galaksije, al nema veze..), obećao je kako će protiv srbije (koje su mađari glatko isprašili) biti \"sasvim nekaj drugo\" i da će hrvatska pokazat svoje pravo lice. i pokazala je. nisam (hvala bogu) gledao cijelu utakmicu, tek zadnjih 15-ak minuta, uglavnom dovoljno da bih shvatio da smo u banani.. blijeda, neprepoznatljiva igra, jalov napad, šuplja obrana, golmani koji (u skladu s trendom) ne mogu gotovo ništa bitnog obranit..baš tužno i deprimirajuće. u pravu je slavko, to je recentno \"pravo lice\" hrvatskog rukometa i naše igre. ne želim biti zloguki prorok ali imam vrlo loš osjećaj da će se po modelu košarke, uspjet uprosječit i srozat i trofejni rukomet u kojem smo skoro pa desetljeće uz francuze, dominirali i osvajali sve što se osvojiti dalo. vrlo brzo popušit ćemo foru da takvi turniri ništa ne znače a da su peta, šesta i sedma mjesta na velikim natjecanjima, zapravo uspjesi. nazdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije