Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA Navijači i igrači podsjećaju da su na zadnjoj službenoj utakmici 2001. pobijedili Brazilce

I Australci znaju kako s Brazilom

sp-kjuel-txt.jpg
import
17.06.2006.
u 17:45

Australija protiv prvaka svijeta! Utakmica kakvu Socceroosi nikada nisu igrali, najveći doživljaj i izazov za Marka Viduku i njegove suigrače. Oni su u svojoj zemlji već danas legende, a ako danas ne izgube od Brazila, bit će heroji za sva vremena. I dok su reprezentativci još od petka u Münchenu, obitelji i prijatelji igrača danas ujutro kreću autobusima iz Stuttgarta. U hotelu "Maritim" ima ih više od stotinu i svi su u posebnom raspoloženju. Svi imaju pripremljene zlatnožute dresove i ne mogu dočekati utakmicu.

Hiddinkov recept
Branko Čulina kao suradnik "Melbourne Sunday Agea" imao je propusnicu za novinarsku ložu, ali ju je vratio jer želi biti s obitelji na tribinama. U novinarskoj loži ne može se navijati, a Australci danas neće štedjeti

grla. U Allianz-Areni očekuje ih se između 25 i 30 tisuća. Zanimljivost je da je brojna hrvatska kolonija u australskom taboru zamolila domaćine da autobusi s obiteljima igrača ranije krenu prema Münchenu kako bi od 15 sati pratili TV prijenos utakmice Hrvatska - Japan. Krv nije voda i australski Hrvati će danas biti uz Kranjčarove izabranike.

Australci su do sada šest puta igrali s Brazilom; imaju po jednu pobjedu i remi, te četiri poraza. Baš posljednji sraz, u Japanu 2001. na Kupu konfederacija, pripao je Australcima (1:0).

Oni imaju recept protiv svjetskih prvaka jer su na istom natjecanju istim rezultatom tukli tada briljantne Francuze. A sada, kada se ne mogu sjetiti zadnjeg poraza, toliko su sigurni u sebe da misle da ih ni Ronaldinho i društvo ne mogu slomiti. Nema sumnje da ih je ohrabrilo ispodprosječno izdanje Brazilaca u susretu s Hrvatskom u Berlinu i svi vjeruju da Guus Hiddink ima recept za pobjedu. Do jučer iz australske baze nije procurilo kakvu je strategiju Nizozemac pripremio, a čak i igrači to saznaju na dan utakmice. Branko Čulina tvrdi da je najbolji izbor napad:

Brazilci su nespremni
- Brazilci su nespremni i treba ih stisnuti otpočetka! To bi za njih bilo veliko iznenađenje jer se njihovi suparnici uvijek brane. Posebno su im osjetljivi bokovi, Cafu i Roberto Carlos, koji vole ići naprijed i ostavljaju veliki prostor iza leđa.

Današnju utakmicu sigurno će početi dvojica čistih australskih Hrvata, Viduka i Čulina, te jedan poluhrvat, Marc Bresciano. Na klupi su još Željko Kalac, Ante Čović, te Josip Skoko i Tony Popović, koji su 2001. sudjelovali u pobjedi nad Brazilom.


Hiddink: Iznenadit ćemo Brazil

Australski izbornik Guus Hiddink govoreći jučer u münchenskom hotelu "Hilton" o Brazilcima najduže se zadržao na Ronaldu.
- Neće nas zavarati njegova slabija igra protiv Hrvatske - kazao je Hiddink.- On je uvijek takav. Čini se da spava, a može eksplodirati u sekundi. S njim treba uvijek biti oprezan.
Brazil je ipak ranjiv?
- Brazilci u susretu s Hrvatskom nisu dobro igrali, no forma će im sigurno rasti. U svakoj su utakmici favoriti i niti jedan njihov suparnik nema iluzija da će ih nadigrati. Međutim, ja dobro poznajem njihovu momčad i mislim da je možemo iznenaditi. Trebat će nam i mnogo sreće, jer Brazilci jednim potezom mogu odlučiti o pobjedniku.
Razmišljate li već o Hrvatskoj?
- Ne, Brazil je naš prvi protivnik i u tu utakmicu ne ulazimo s mišlju da smo unaprijed izgubili. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije