Naslovnica Sport domaći nogomet

Hvala Svetom Duji na plavom Duji

Čop nije dobio pravu priliku u svome gradu, došao je u Dinamo i uspio
24. veljače 2013. u 11:42 1 komentara 1 prikaza
Dinamo, Rijeka, Duje Čop (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dinamo je s Dujom Čopom napravio sjajan posao, doveo je mladog igrača koji u svom gradu, pogotovu u Hajduku, nije dobio pravu priliku.

Njegov će otac Davor, nekoć sjajan igrač, reći će da priliku nije dobio zbog nekih drugih razloga, a da nije riječ o igračkoj kvaliteti. Duje je tako otišao u Portugal, vratio se u Split, u Park mladeži, a onda došao u Dinamo.

Došao je besplatno u Maksimir i već se debelo isplatio plavima. Iskreno, kad je stigao, nisam ga tretirao kao pojačanje, nego kao igrača koji će popuniti kadar. No, prevario sam se i drago mi je zbog toga jer je dečko vrlo simpatičan i dobro odgojen, iznimno pristojan te vrlo vrijedan. To su karakteristike koje posebno cijenim, uz nogometno znanje koje Čop očito ima.

U Zagrebu je uspio kad već u Splitu nije. No, sad je pred njim nova velika utakmica, treba na \"svom\" Poljudu odigrati pravu utakmicu. Ne samo odigrati nego i izdržati pritisak s tribina. I on je zacijelo razmišljao dok se jučer vozio plavim autobusom za Split, o salvama zvižduka koje ga tamo čekaju.

Navijači nemaju razumijevanja za igrača koji je iz njihova kluba otišao u redove najvećeg suparnika. No, morali bi znati da Duje ne zaslužuje zvižduke, da bi tribine trebale zviždati upravi Hajduka koja nije prepoznala takvog igrača. Duje je danas mogao prijetiti Kelavi, a ne trčati mu u zagrljaj ako zabije gol.

Ne znam hoće li Čop slaviti zabije li gol Splićanima, ali na to ima pravo jer je zabio za klub u kojem igra, klub koji mu je dao priliku, klub u kojem je dobio nadimak Sveti Duje, za razliku od kluba iz grada kojem je Sveti Duje zaštitnik. Ako i ne zabije gol, na Poljudu trebaju žaliti što su ga se odrekli, a nama u Zagrebu, vjerujem, i dalje će biti zadovoljstvo gledati ga.

Elipso