Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica dana

Hrvatskoj je Njemačka prva meč-lopta za polufinale

18.01.2020.
u 08:36

Hrvatska i Njemačka odigrale su do sada na velikim natjecanjima 11 susreta. Hrvatska je dobila sedam, jedanput je bilo neodlučeno, a tri su pripala Nijemcima

Rukometaši Hrvatske i Njemačke večeras u Beču određuju svoje sudbine na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Za nas je ovo prva meč-lopta za plasman u polufinale, za Njemačku je utakmica koja se jednostavno ne smije izgubiti ako i oni žele među četiri najbolje europske reprezentacije.

Izgubimo li, još imamo priliku u susretu protiv Španjolske izboriti polufinale, a Nijemcima, ako izgube, više nema popravnog. Oni Švedsku neće vidjeti.

Njemačka kontra je jaka

– Sve je otvoreno, moramo se koncentrirati na tu utakmicu. Znamo da ćemo imati jednog vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima.

Mi moramo pružiti jednu discipliniranu, taktičku igru, moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje tijekom cijele utakmice. To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, a ne euforični – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske, koji je još dodao:

– Moram paziti da nam se opet ne dogodi da promašimo dva-tri sedmerca. A zašto ih promašujemo? Zato što igrači u tom trenutku nisu sto posto koncentrirani. Protiv Njemačke svi moraju biti maksimalno spremni, trebamo smanjiti broj pogrešaka na minimum. Jer, njemačka kontra je nešto što nam se nikako ne smije dogoditi. Vidjeli ste kako su prošli Bjelorusi. Nisu se ni okrenuli, a već su gubili sedam-osam razlike – zaključio je Červar.

Inače, Hrvatska i Njemačka odigrale su do sada na velikim natjecanjima 11 susreta. Hrvatska je dobila sedam, jedanput je bilo neodlučeno, a tri su pripala Nijemcima. Na Europskim prvenstvima imali smo četiri međusobne utakmice.

Prve tri (1994., 1996., 2000.) pripale su našoj reprezentaciji, a ona posljednja 2002. godine pripala je Njemačkoj.

Bilo je to u Švedskoj kada smo prvi i posljednji put ispali u prvom krugu. Na Igrama smo ih pobijedili u finalu u Ateni 2004. godine. Što se tiče svjetskih prvenstava, svi pamte pobjedu iz finala 2003. u Portugalu, a na zadnja dva SP-a, Njemačka nas je pobijedila, 2017. u Francuskoj i 2019. u Njemačkoj.

Bit će večeras i puno klupskih nadmetanja. Mamić u Leipzigu igra s Weberom, Marić u Melsungenu s Kuhnom, Hafnerom i Reichmannom, a Duvnjak je u Kielu kapetan Wienceku i Pekeleru.

– To nam je najbitnija utakmica turnira, ako je dobijemo, u polufinalu smo. Prošle godine igrali smo u Njemačkoj s njima i izgubili gol razlike, u listopadu smo igrali s njima i dvaput izgubili gol razlike, sve utakmice su bile knap i na mali broj golova pa mislim da nas i ovdje čeka takva utakmica – rekao je Domagoj Duvnjak, kapetan reprezentacije.

Bit će to susret dviju sjajnih obrana

– Igraju obranu 6-0 koja je čvrsta, jaka i agresivna. Iskreno, još nisam pogledao kako su ovdje igrali, ali sam čuo da su igrali čak i 3-2-1 duboko s Pekelerom naprijed. Imaju i dva sjajna vratara, Andyja Wolffa i Johannesa Bittera – dodao je Duvnjak.

Puno toga ovisit će i o igri u napadu, a tu se od Luke Cindrića očekuje još bolja rola nego protiv Srbije.

Španjolci drže rekord

– Tempirao sam dobru formu baš u ove tri posljednje utakmice u skupini drugog kruga. Dobro se osjećam i silno sam motiviran na susret protiv Njemačke jer zbog ozljede nisam mogao igrati lani protiv njih kada su nas na SP-u pobijedili i izbacili iz polufinala – rekao je Luka Cindrić.

I dok se Hrvatska i Njemačka bore za jedno mjesto u polufinalu, drugo je čvrsto u rukama Španjolaca, aktualnih europskih prvaka. Zanimljivo je da su Španjolci vlasnici rekorda – sedam uzastopnih pobjeda na europskim prvenstvima.

Počeli su s nizom prije dvije godine u Hrvatskoj, a, kako sada stvari stoje, jedino bi Hrvatska mogla prekinuti taj niz. Naime, Hrvatska i Španjolska igrat će u zadnjem kolu drugog kruga. 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:24 18.01.2020.

Po mom misljenju je ovo jedina mec lopta za polufinale. Jednostavno ne mogu vidjeti kako mozemo se cupati protiv spanjolaca kad djeluju puno bolje? Gledao sam puno tekma na ovome EP:u i trenutno djeluju Slovenci, Norvezani, Portugalci i Spanjolci mocniji od nas. A onda se treba posjetiti da vec su ispali francuzi i danci. Sirina se prosirilia i mi imamo sanse protiv tih spomenuti timova ali da prvo dobijemo naprimjer spanjolsku, onda Sloveniju, Portugal ili Norvesku u polufinalu pa za slag u finalu opet nekih od tih tri spomenuti bilo bi cudo prema pokazanom igrom. Ali volio bi da grijesim.

JA
JanezIQ45
19:10 18.01.2020.

Budala...nažalost dobro si detektirao!Momčada koja pobjedu protiv Austrije slavi kao Mujo kad je u šahu pobijedio majmuna večeras protiv Njemačke nema šanse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije