Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matteo Berrettini

Hrvatski zet u polufinalu Australian opena, čeka ga Nadal

Australian Open
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/2
25.01.2022.
u 17:19

Break u trećem gemu bio je dovoljan za Dodiga i Mladenovic da dođu do prvog seta, u kojem novozelandski par nije imao niti jednu break loptu

Sedmi nositelj Talijan Matteo Berrettini po prvi puta se plasirao u polufinale Australian Opena pobijedivši u utorak u četvrtfinalu Francuza Gaela Monfilsa sa 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2 poslije 3 sata i 52 minute igre.

Berrettiniju je prvi set donio break u petom gemu, a u drugom je oduzeo servis u sedmom gemu. Prije toga je ispustio tri break lopte u prvom i još tri u četvrtom gemu drugog seta.

Treći set pripao je Monfilsu, koji je iskoristio drugu loptu za obrat u šestom gemu, a prije toga je u trećem gemu spasio tri break lopte. U četvrtom setu Monfils nije dopustio da mu Talijan ugrozi servis, te je sa dva breaka došao do 2-2 u setovima.

No, u petom setu Berrettini je napravio dva uzastopna breaka za vodstvo 4-0 i do kraja seta nije dao šansu Francuzu da se vrati u meč.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 26, 2022 Italy's Matteo Berrettini celebrates winning his quarter final match against France's Gael Monfils REUTERS/Loren Elliott Photo: LOREN ELLIOTT/REUTERS
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS

Bio je to njihov treći međusobni susret i u sva tri je slavio Berrettini, koji će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala. Španjolac se plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu poslije 4 sata i 10 minuta igre u pet setova pobijedio Kanađanina Denisa Shapovalova sa 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Berrettini i Nadal su se dosad samo jednom susreli, bilo je to 2019. u polufinalu US Opena, a Nadal je slavio u tri seta. 

Ključne riječi

Komentara 2

TO
tonimohave
17:25 27.01.2022.

Naprid partigano italiano

BI
bijanca
11:27 27.01.2022.

Bertinija u polufinalu čeka, 13 x pobjednik Roland Garrosa.20 GS i osvajač olimpijske medalje madalje. So,Rafa do, the Rafa things

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije