Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEBITIRAO NA KLUPI HRVATSKE

Hrvatski izbornik: Naravno da me ovo brine, ali nemamo vremena gledati unazad

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za Olimpijske igre
Zoe Sarlija/PIXSELL
12.03.2021.
u 22:49

- U prvom poluvremenu smo igrali dobru obranu i Francuzi su imali puno poteškoća. U nastavku smo imali puno isključenja, nismo uspjeli pronaći odgovor na njihove napadače i nismo uspjeli naći odgovor na njihovu ofenzivu.

Novi hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat debitirao je porazom od Francuske (30:26) u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobru obranu i Francuzi su imali puno poteškoća. U nastavku smo imali puno isključenja, nismo uspjeli pronaći odgovor na njihove napadače i nismo uspjeli naći odgovor na njihovu ofenzivu.

Brine li ga ovaj poraz?

- Naravno da me ovo brine, ali nemamo puno vremena za gledanje unazad. Sutra je Portugal i okrećemo se toj utakmici.

Što ga raduje?

- Veseli me prvo poluvrijeme i tako treba igrati cijelu utakmicu protiv Portugala.

Kako se osjećao u debiju?

- Utakmica je bila važna i bio sam maksimalno koncentriran. Zadovoljstvo je voditi Hrvatsku i ove dečke.

Utakmicu je prokomentirao i Zlatko Horvat.

- Prvo poluvrijeme je izgledalo savršeno, ali je teško igrati 60 minuta igrati takvu obranu. Nedostajao je završetak, tih 15-ak minuta u kojima smo pali. Očekivao sam da ćemo pasti, ali sam mislio da ćemo se dignuti. Nažalost, nismo uspjeli i moramo ispraviti svari koje nisu bile dobre - rekao je Zlatko Horvat i dodao:

- Bilo je dosta isključenja i to nam je poremetilo ritam. Nedostajalo je malo da vratimo utakmicu na naš mlin. Optimističan sam oko ovog turnira, vjerujem da ćemo sutra svladati Portugal. Oni su odlična ekipa, jako su se dignuli. 

Kod igrača se vidjela želja, htjeli su popraviti dojam nakon SP-a u Egiptu.

- Naravno, željeli smo sebi i navijačima dokazati da nismo zaboravili igrati - zaključio je Horvat.

Komentara 28

DU
Deleted user
23:27 12.03.2021.

Ima jos dvije tekme i ako ih dobijemo onda je sve okej. Ako ne onda Horvat treba dati otkaz.

DU
Deleted user
23:02 12.03.2021.

Usprkos teškom porazu, pravo je osvježenje slušati suvisle time oute. Šteta što nije prepoznao da neki igrači očito ne mogu fizički izdržati onoliko koliko se od njih očekuje.

Avatar rubinet
rubinet
23:33 12.03.2021.

Gospodine Novi izborniče, budimo otvoreni : Svoj mandat započeli ste vrlo lošim vođenjem momčadi. .U ekipi imate tri Mercedesa : Cindrića,Karačića i Duvnjaka. Oni su izvanredni igrači u svojim klubovima . A vi ih ne znate "voziti ". Zašto ste Zašto ste u obranu stavljali krhke,stare i nespremne igrače ? Zašto niste promijenili napadačke sheme kad su Francuzi nakon poluvremena zaigrali dobru obranu ? Zašto niste reagirali nakon 45. minute kad su se protivnici počeli primicati ? Zašto ste poveli toliko starih igrača koji ne mogu igrati 60 minuta neprekidno,a mladima ne dajete prigodu. Imamo prosječne vratare. Skoro ništa nisu obranili ,a vodili smo . Apsurdno ? Nije , igrala se odlična obrana. l Zašto , Novi izborniče, u momčadi nemate dostatno dobrih obrambenih igrača. I tako bih mogao u nedogled. Očekujem sutra pobjedu. Ako se sutra ,uz ovakovu kvalitetnu momčad, ne plasirate na O.I. tad dajte bezuvjetnu ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije