Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. kolo

Zagrebački derbi ABA lige, oslabljena Cedevita traži osvetu za poraz

Igor Marić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
12.01.2019.
u 17:20

Respektiramo Cedevitu, ali mislim da imamo svoju šansu i, uz dobru igru, koncentriranih 40 minuta, borbenost, veliku energiju, nadam se da možemo izvući pozitivan kraj, rekao je Igor Marić, igrač Cibone

Dom sportova ovog će vikenda ugostiti hrvatski košarkaški derbi (subota, 21 sat). Cibona i Cedevita sastat će se u 15. kolu ABA lige, a vitamini će u goste doći bez ozlijeđenih Marka Banića i Karla Žganeca. Upitan je i glavni trener Slaven Rimac koji je još uvijek bolestan.

Momčad će tako vjerojatno ponovno voditi njegov pomoćnik Teo Čizmić.

Čeka ih teška utakmica

– Sigurno da neće biti laka utakmica. Cibona je dobra ekipa koja u zadnje vrijeme igra dobru košarku. U povijesti su utakmice Cibone i Cedevite uvijek bile zanimljive i u egalu tako da ne mislim da će ova biti drugačija od prethodnih, ali nadam se da će ishod biti u našu korist – rekao je bek Cedevite Filip Krušlin.

Da, nadaju se pozitivnom ishodu za sebe, posebice zato što je u četvrtom kolu ABA lige Cedevita u Draženovu domu kod Cibone poražena sa 75:78. No, dok Cedevita dolazi pomalo desetkovana, ni Ciboni ne cvjetaju ruže. Neki su joj igrači upitni, bez nekih je ostala...

Galerija: Cibona pobijedila FMP, Zadar u produžetku slomio Olimpiju

Igor Marić
1/8

– Čeka nas vrlo teška utakmica, znamo o kakvom je protivniku riječ. U dugom su nizu bez poraza u ABA ligi i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Mi imamo određenih problema, upitan je nastup Marka Ljubičića koji cijeli tjedan nije trenirao niti je igrao utakmicu kupa tako da smo praktički bez njega i Uljarevića koji je otišao. Dobili smo Roka Rogića na jedinici, no on još nije pohvatao sistem tako da ćemo tu biti znatno oslabljeni. Međutim, s druge strane, nadam se da će ovi igrači koji budu u rosteru dati sve od sebe da odigramo jednu dobru utakmicu, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo – rekao je u najavi utakmice trener Cibone Ivan Velić.

Igraju sve bolje i bolje

Dobru i kvalitetnu utakmicu očekuju i igrači.

– Nadam se da nas očekuje jedan dobar derbi, dobra utakmica. Moram reći da smo se u zadnje vrijeme dosta digli kroz trening i utakmice. Dolaskom Rogića i Pilepića imamo veću rotaciju i igramo sve bolje i bolje. Respektiramo Cedevitu, ali mislim da imamo svoju šansu i, uz dobru igru, koncentriranih 40 minuta, borbenost, veliku energiju, nadam se da možemo izvući pozitivan kraj – zaključio je Igor Marić, igrač Cibone. 

>> Pogledajte nastup hrvatske klape Astoria uoči NBA utakmice

Ključne riječi

Komentara 2

SV
svitilnik
22:28 12.01.2019.

Naravno da ljude u Hrvatskoj ne zanima ova liga. Ne bih se htjel ponavljat, odavno ja sam protiv ove lige jer hrvatskoj košarci ne donosi dobro. Nas zanimaju naša djeca i njihova budućnost. Zato se trudimo i puno toga dajemoo za njih. Što hoću reći ? Ova liga služi pojedincima. Ljudima koje nije briga za našu djecu i za budućnost hrvatske košarke. Njima ova liga služi za njihove osobne potrebe, uglavnom kako zaraditi na našoj djeci. Ali mi , mi večina, nedamo našu djecu a oni koji se prodaju za novce ( postoji prava riječ za takve osobe ) neka žive s tim i mi znamo tko su oni, oni će i dalje biti osobe non grata pod našim udarom dok ih ne istrijebimo iz našega društva

DU
Deleted user
19:29 12.01.2019.

Tko još gleda to smeće od lige? Zbog nekolicine Hrvatskih jugonostalgičara naši još uvijek igraju u toj omrznutoj jugoligi! Strašno. Zar im nije dovoljno da se sastaju u Hrvatskoj ligi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije