Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJK Cup

Hrvatska upisala iznenađujući poraz, Martić izgubila od Ukrajinke koja igra za Njemačku

Rijeka: Billie Jean King Cup teniski turnir, dvoboj tenisačica Hrvatske i Njemačke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
11.11.2022.
u 18:19

Martić je na početku bila konkurentna, prva došla i do prilike za 'break' u trećem gemu, ali tada je Ukrajinka koja igra za Njemačku potpuno preuzela kontrolu meča.

Njemačke tenisačice povele su protiv Hrvatske u dvoboju razigravanja u Billie Jean King Cupu, koji je u petak započeo u riječkoj dvorani Zamet, a vodstvo gošćama donijela je 20-godišnja Eva Lys (WTA - 123.) koja je sa 6-1, 6-4 iznenadila najbolju hrvatsku tenisačicu Petru Martić (WTA - 39.).

Martić je na početku bila konkurentna, prva došla i do prilike za 'break' u trećem gemu, ali tada je Ukrajinka koja igra za Njemačku potpuno preuzela kontrolu meča.

Lys je spasila 'break-loptu', povela 2-1, a potom u sljedećem gemu oduzela servis Martić, iako je hrvatska tenisačica imala 40-15. No, njemačka predstavnica je nanizala četiri poena i došla do prvog 'breaka' u meču.

Martić je i nakon toga nastavila gomilati neiznuđene pogreške, koje su na početku dvoboja bile češće kod suparnice, što je rezultiralo nizom od sedam osvoenih gemova Eve Lys koja je sa 6-1 osvojila prvu dionicu meča i povela 2-0 u drugom.

Novi 'break' u petom gemu donio je njemačkoj tenisačici prednost od 4-1, a potom ga je i potvrdila za prednost od 5-1.

Lys je kod 6-1, 5-1, 40-40 bila udaljena samo dva poena od velike pobjede. No, tada je Martić sjajno reagirala, osvojila deset od sljedećih 11 poena i ostala u meču.

Tek u osmom gemu drugog seta, poslije više od sat vremena nakon što je imala prvu i jedinu priliku za oduzimanje servisa, Martić je uspjela ugroziti Lys kad je Njemica bila na servisu i bez izgubljenog poena doći do prvog 'breaka u meču.

Lys je u desetom gemu drugog seta po drugi put servirala za pobjedu i nakon 83 minute igre stigla do dvije meč-lopte. Na prvu je promašila, ali na drugu je Martić retern poslala u aut i doživjela neočekivan poraz.

Najbolja hrvatska tenisačica je napravila čak 41 neiznuđenu pogrešku, 14 više od suparnice koja je imala i 12 izravnih poena više od 31-godišnje Dućanke.

Za Martić je ovo bio prvi nastup nakon više od mjesec dana bez službenog meča, dok je Lys dokazala da je u odličnoj formi, što je dokazala rezultatima uoči dolaska u Rijeku, kad je došla do finala vrijednog dvoranskog ITF turnira u engleskom Shrewsburyju te osvojila dvoranski ITF turnir u slovačkoj Trnavi.

U drugom meču prvog dana dvoboja 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko (WTA - 194.) će zamijeniti ozlijeđenu Donnu Vekić i suprotstaviti se najbolje rangiranoj Njemici u ovom meču, 23-godišnjoj Jule Niemeier (WTA - 61.) koja ju je pobijedila u oba dosadašnja međusobna dvoboja, odigrana ove i prošle godine na ITF turniru Zagreb Ladies Open, na zemljanoj podlozi.

HRVATSKA - NJEMAČKA 0-1

Petra Martić - Eva Lys 1-6, 4-6

Petra Marčinko - Jule Niemeier

Petra Martić - Jule Niemeier (subota, 14.00)

Petra Marčinko - Eva Lys (subota)

Ana Konjuh / Petra Martić - Anna-Lena Friedsam / Laura Siegemund (subota)

Komentara 1

KA
kajbiti
19:35 11.11.2022.

Kak igra ova mala Marcinko, to je cudo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije