Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Leipzigu je obavljen ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva u nogometu koje će se 2006. igrati u Njemačkoj

Hrvatska u skupini F s Brazilom, Australijom i Japanom

spo-brazil.jpg
import
09.12.2005.
u 20:59

Ždrijeb nije bio naklonjen Hrvatskoj, na Svjetskom prvenstvu igrat će s Brazilom (13. lipnja u Berlinu), Japanom (18. lipnja u Nürnbergu) i Australijom (22. lipnja u Stuttgartu). No, mogla je proći i mnogo gore. Uostalom, Zlatko Kranjčar je zadovoljan.

 - Zadovoljan sam, lijepo je početi prvenstvo utakmicom s Brazilom. Australija i Japan nemaju našu kalitetu i vjerujem u naš prolazak. Uostalom, mi smo na SP stigli jer smo bili bolji od Švedske i Bugarske, to pokazuje našu snagu. I raspored je dobar za nas, utakmice s Japanom i Australijom će odlučivati. A protiv Brazila, želim da se postavimo kao u Splitu, i onda neće biti problema. Oni jesu favoriti skupine i cijelog prvenstva, imaju strašnu momčad, ali mi se nećemo predavati ni protiv njih - samouvjeren je naš izbornik. 

Gus Hiddink doveo je Australiju na SP, momčad s mnogo Hrvata, igrat će protiv Hrvatske.  
- Znam za taj podatak, dečki su se nadali da će imati veliku podršku Hrvata u Njemačkoj. Na žalost, u istoj smo skupini u kojoj je Brazil favorit, a ostale tri reprezentacije borit će se međusobno za prolazak u drugi krug. Nitko ovamo nije došao samo da bi bio sudionik, svi imaju ambicije. Da, zadnja utakmica skupine između Hrvatske i Australije mogla bi biti odlučujuća.  Naša skupina nudi sraz Hrvata, ali i sraz Brazilaca, mi imamo Eduarda, a Japanci imaju velikog Zica na svojoj klupi.

  - Jesam ja navijač Brazila, ali sad sam trener i ovo je moj posao. Sigurno da je Brazil kvalitetom iznad svih ostalih. Naše tri ostale reprezentacije teško će se boriti, ni jedna ne može reći da će sigurno biti druga - kazao je Zico. 

Brazilci se nisu previše živcirali, njihovi novinari mirno su prihvatili imena suparnika, ne boje se nikoga. Reći će da u Splitu nismo vidjeli pravi, natjecateljski Brazil. I to je doista bila prijateljska utakmica, naši nogometaši i stručni stožer mogu polako početi razmišljati kako zaustaviti Ronaldinha, Ronalda, Kaku i ostale velike igrače. I ne samo njih, neće biti lako ni s Vidukom, Skokom, Brescianom, Kewellom i ostalim Hiddinkovim nogometašima.

 A i Zico je nešto naučio Japance. Uostalom, ni u Francuskoj prije sedam godina nisu bili laki zalogaj. Kawaguchi, Inamoto, Nakata trkom su mučili Ćirinu momčad, ni Kranjčarovoj neće biti ništa lakše. No, ako ne možemo preskočiti Japan i Australiju, onda nismo niti zaslužili nekakve ozbiljnije domete.


Satnica i raspored skupine F

12.06.2006:
Kaiserslautern: Australija - Japan (15.00)

13.06.2006:
Berlin: Brazil - Hrvatska (21.00)

18.06.2006:
Nurnberg: Japan - Hrvatska (15.00)

Munchen: Brazil - Australija (18.00)

22.06.2006:
Dortmund: Japan - Brazil (21.00)

Stuttgart: Hrvatska - Australija (21.00)


Skupine SP-a

Skupina A
1. Njemačka
2. Kostarika
3. Poljska
4. Ekvador

Skupina B
1. Engleska
2. Paragvaj
3. Trinidad i Tobago
4. Švedska

Skupina C
1. Argentina
2. O. Bjelokosti
3. SCG
4. Nizozemska

Skupina D
1. Meksiko
2. Iran
3. Angola
4. Portugal

Skupina E
1. Italija
2. Gana
3. SAD
4. Češka

Skupina F
1. Brazil
2. HRVATSKA
3. Australija
4. Japan

Skupina G
1. Francuska
2. Švicarska
3. Togo
4. J. Koreja

Skupina H
1. Španjolska
2. Ukrajina
3. Tunis
4. S. Arabija

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije