Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koga biste željeli?

Hrvatska u drugom 'šeširu' čeka ždrijeb Eura, izaberite idealnu skupinu!

Hrvatska nogometna reprezentacij
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
18.11.2015.
u 20:48

Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini, a reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina po četiri

Nakon što su odigrane sve utakmice dokvalifikacija te se saznalo da će na Euru nastupati i Mađarska, Irska, Švedska i Ukrajina, poznato je koje će se sve reprezentacije u ljeto sljedeće godine u Francuskoj boriti za titulu najboljeg u Europi.

Svoje mjesto među 24 reprezentacije našla je i Hrvatska koja je u kvalifikacijama uz puno problema završila na drugom mjestu, odmah iza Italije. Dva kola prije kraja smijenjen je Niko Kovač, a klupu je preuzeo Ante Čačić te pobjedama nad Bugarskom i Maltom, uz poklapanje drugih rezultata, osigurao mjesto na EP-u.

Hrvatska je jučer započela i pripreme, odigrali smo prvu prijateljsku utakmicu te upisali novu pobjedu. Iako Čačić na raspolaganju nije imao mnoge zvijezde, "vatreni" su odličnom igrom slavili u Rusiji sa 3:1.

Sada nam preostaje čekati ždrijeb koji će se održati 12. prosinca u Parizu. Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini, a reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina po četiri. Iz svake skupine dalje prolaze dvije momčadi te još četiri najbolje trećeplasirane.

>>Zanima nas koju biste skupinu najviše željeli, a idealnu grupu možete izabrati u anketi ispod članka.

>>Hrvatska pokazala klasu u Rusiji i uvjerljivo pobijedila!

>>Početni sastavi reprezentacija koje će igrati na Euru

Nositelji: Francuska, Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal, Belgija

Skupina 2: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska, Ukrajina

Skupina 3: Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska

Skupina 4: Turska, Republika Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Komentara 12

Avatar flame
flame
22:33 18.11.2015.

Njemacka, Hrvatska, Svedska, Sjeverna Irska. Nijemci jer cemo ih izbjeci u osmini, Svedjani jer su bez Ibre prosjecna ekipa i Sjeverni Irci jer su poluamateri, srcani ali ipak slabiji od ostalih.

Avatar Darko zg
Darko zg
01:07 19.11.2015.

ja bi slovence

JU
juma
21:36 18.11.2015.

Bez obzira na protivnike, ova reprezentacija morala bi proći skupinu. Sve drugo bio bi neuspjeh. Realan domet je četvrtfinale, sve iznad toga veliki uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije