Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR BERISLAVIĆ

Hrvatska paraplivačka reprezentacija ima razloga biti ponosna na nastup na SP-u, evo što je poručio izbornik

Ilustracija
Dejan Rakita/Pixsell
19.06.2022.
u 10:45

Najbolji rezultat od hrvatskih paraplivača u Funchalu ostvario je Dino Sinovčić koji je prvog dana natjecanja pobijedio na 100 leđno u S6 obranivši zlatnu medalju osvojenu na SP-u u Londonu 2019. godine.

Posljednjeg dana Svjetskog paraplivačkog prvenstva u portugalskom Funchalu na Madeiri nastupile su obje hrvatske predstavnice Emma Mečić (15) i Paula Novina (18), međutim nisu uspjele izboriti nastupe u finalima svojih disciplina.

Mečić je u kvalifikacijama na 50 m slobodno u kategoriji S9 zauzela 13. mjesto s rezultatom 32.28, dok je Novina na 100 prsno u SB8 diskvalificirana. Paula je u svojoj najjačoj disciplini isplivala vrijeme novog hrvatskog rekorda te ukupno šesto vrijeme kvalifikacija, no nažalost zbog nepravilnog plivanja bila je diskvalificirana.

Za 15-godišnju Mečić, koji živi i trenira u Losoneu u švicarskom kantonu Ticino, ali nastupa pod hrvatskom zastavom bio je ovo peti nastup u Portugalu. Na 400 m slobodno je bila sedma, na 100 leđno osma, a na 200 m mješovito i 100m slobodno je bila deveta.

"Utrke koje sam odradila nisu išle kako sam mislila, vremena su mogla biti bolja, ali sretna sam što sam izborila dva finala na 400 slobodno i 100 leđno i isupunila cilj za ovo natjecanje. Ovo mi je bilo prvo veliko natjecanje od kojeg sam mnogo naučila," kazala je Mečić.

Novina, koja je članica zagrebačkog Natatora, je nastupila u tri discipline, na 50 slobodno je bila šesta s novim hrvatskim rekordom, na 100 slobodno deveta, također s novim hrvatskim rekordom, dok je na 100 prsno diskvalificirana.

Najbolji rezultat od hrvatskih paraplivača u Funchalu ostvario je Dino Sinovčić koji je prvog dana natjecanja pobijedio na 100 leđno u S6 obranivši zlatnu medalju osvojenu na SP-u u Londonu 2019. godine.

"Godina nakon Paraolimpijskih igara je uvijek "kritična" za plivače jer ponekad sportaši uslijed velike iscrpljenosti uzimaju dužu pauzu kako bi se odmorili i mogli svježi ući u novi ciklus priprema za iduće POI. Naši paraplivači su pokazali kako su izvrsno odradili ovaj prijelazni period. Dino Sinovčić je obranio svjetsko zlato, Paula Novina je pomaknula svoje granice s novim državnim rekordima i ulaskom u finale. Mlada Emma Mečić je itekako pokazala kako njeno vrijeme tek dolazi i da se na nju treba ozbiljno računati. Jedna zlatna medalja i četiri finala su hvale vrijedni rezultati. Dva od tri predstavnika su mlađa od 20 godina što pokazuje veliku potentnost reprezentacije," poručio je izbornik Igor Berislavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije