Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROATIA RALLY 2022

Hrvatska je središte rally spektakla. Očekuje se da će ga gledati pola milijuna ljudi i 400 novinara

storyeditor/2023-03-22/PXL_BES_170323_98895939.jpg
PIXSELL
23.03.2023.
u 16:00

WRC Croatia Rally prošle je godine, prema službenoj studiji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, hrvatskom turizmu donio više od 105 milijuna eura, uz više od 310 tisuća gledatelja koji su pratili natjecanje i čak 400 predstavnika medija koji su došli iz inozemstva

Ovogodišnji WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja u pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj te u gradu Zagrebu. Dolazak je najavilo 58 posada iz cijelog svijeta koje očekuje 20 izuzetno atraktivnih brzinskih ispita, a kao najpoznatija imena ističu se osmerostruki svjetski prvak i pobjednik Croatia Rallyja 2021., Francuz Sebastien Ogier, aktualni svjetski prvak, Finac Kalle Rovanpera te trenutačno drugi u poretku, Belgijac Thierry Neuville.

Naša priča stalno raste

Cijeli događaj počet će ceremonijalnim startom na već provjerenoj lokaciji kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a servisno parkiralište bit će kod zgrade INA-e na Aveniji Većeslava Holjevca. Ukupna dužina staze iznosi 1650 km, od čega 301 km otpada na brzinske ispite, a kod zgrade INA-e bit će ove godine i ciljna rampa.

Na dosadašnja dva WRC-a u Hrvatskoj odluka o pobjedniku pala je doslovce u posljednjim metrima pa je publika uživala u neizvjesnim završnicama. Oba puta slavile su posade Toyote, koje su si baš na Croatia Rallyju trasirale put prema naslovu svjetskog prvaka. Godine 2021. Sebastien Ogier i Julien Ingrassia, a 2022. Kalle Rovanpera i Jonne Halttunen. U ovogodišnji raspored dodana je i jedna izmjena u itineraru; umjesto brzinskog ispita Jaškovo – Mali Modruš Potok, vozit će se brzinac Ravna Gora – Skrad. Jedno je sigurno – reli se vozi kroz raznolike terene i zbog toga je specifičan u svijetu.

- Naša priča raste i izgleda jako dobro. Broj gledatelja može samo rasti i za to se pripremamo. Sigurno nas očekuje neizvjesna utrka koju će pratiti i brojni strani novinari - istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

WRC Croatia Rally prošle je godine, prema službenoj studiji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, hrvatskom turizmu donio više od 105 milijuna eura, uz više od 310 tisuća gledatelja koji su pratili natjecanje i čak 400 predstavnika medija koji su došli iz inozemstva. Podaci pokazuju da se radi o jednoj od najperspektivnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj i susjedstvu, čiji doprinos razvoju turističke ponude i promociji Hrvatske može samo rasti. Organizatori se nadaju da će ove godine uspjeti privući čak pola milijuna gledatelja.

Prije nekoliko dana zatvorene su prijave za volontere koji će sudjelovati u radu na događaju duž cijele staze. Kao i prošlih godina, interes je golem te se javljaju ljubitelji automobilističkog sporta iz cijele Europe. Posebno iznenađuju prijave iz dalekih zemalja kao što su SAD i Japan. Dnevne ulaznice za WRC Croatia Rally moguće je nabaviti po cijeni od 10 eura, a uz to je dostupan i četverodnevni paket ulaznica po cijeni od 30 eura. Osim ulaza u sve fan zone uz brzinske ispite, sve ulaznice vrijede i za servisno parkiralište.

Ogierov povratak u Zagreb

Uoči zagrebačke utrke vodeći je, nakon tri utrke, Francuz Ogier s 56 bodova, ispred Belgijca Neuvillea (53) te Finca Rovanpere (52). U prve tri utrke dvaput je slavio Ogier, a jednom Tanak. Treba spomenuti Ogierov povratak u Zagreb. Naime, prošle godine nije došao jer je zbog prometne nesreće iz 2021. bio kažnjen jednogodišnjom zabranom dolaska na utrku u Hrvatsku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije