Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJEN JE

Bogati biznismen nahvalio Hrvate: Zbog vaše povijesti ste borben narod!

Martin Lewandowski
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
11.11.2019.
u 07:39

I vidio sam jednu sjajnu priredbu, organizacijski dobru, produkcijski još bolju. Borbe su bile zanimljive što znači da je i “matchmaking” bio dobar – kazao je Mirko priznavši da ga je preplavila nostalgija

Iako je te večeri bio samo gledatelj i podrška svojem prijatelju Anti Deliji, najveća zvijezda u Zagreb Areni na borilačkoj priredbi KSW 51 bio je naš umirovljeni gladijator Mirko Filipović.

Osim što je bio “najtraženija roba” za novinarske mikrofone, nakon okončanih borbi Cro Cop još se dugo slikao s fanovima.

>> Ostavile bez daha! Ljepotice kraj kaveza 'bacile' Bandića i Nikicu Jelavića u drugi plan

Martin Lewandowski
1/19

Premda u najjačoj europskoj organizaciji slobodne borbe nikad nije nastupao, Cro Cop pridonio je promociji njihove zagrebačke priredbe.

Svojim nostalgičnim izlaskom na vagu, a potom i ulaskom u kavez po završetku priredbe, i sam je naznačio da je riječ o vrlo ozbiljnoj organizaciji.

A Martin Lewandowski, jedan od dvojice šefova KSW-a, bio je oduševljen Cro Copovim doprinosom i odzivom gledatelja.

Iduće godine stiže Soldić

On i njegov partner Maciej Kawulski pribojavali su se da će za priredbu na kojoj nema Roberta Soldića, nove zvijezde hrvatskih MMA fanova, ulaznicu platiti sedam do osam tisuća, a zabilježeno je 11.000 kibica s plaćenom ulaznicom. Stoga Lewandowski nije skrivao svoje nemalo zadovoljstvo.

– Jako smo zadovoljni, prodaja ulaznica bila je briljantna. Reakcija publike u Zagrebu bila je bolja nego što smo je imali u Londonu, tako da je moja želja da se sljedećeg studenog opet vidimo u Zagrebu. A tada sa Soldićem i nadom da možemo ispuniti dvoranu do kraja. Pokazalo se i ovdje da ste vi borben narod što je, s obzirom na vašu povijest, i logično.

Hoće li i tada biti dubrovačkog teškaša Ante Delije, to ne znamo, jer on će jurišati na onih milijun dolara koje nudi američka PFL organizacija pobjedniku njihova Grand prixa, no novog bantam prvaka, Antina sugrađanina Antuna Račića, mogli bismo vidjeti u obrani upravo stečenog pojasa.

Martin Lewandowski
1/11

I dok je Račić član njemačkog UFD Gyma, koji uspješno vode braća Dijaković, Delija je član Cro Cop Teama čiji je osnivač svjetska zvijezda ovog sporta Mirko Filipović koji je zadovoljan ovom priredbom:

– Došao sam pogledati naše dečke, ponajprije Antu, ali i ostale regionalne borce za koje je to bila lijepa prilika da nastupe na velikoj pozornici. I vidio sam jednu sjajnu priredbu, organizacijski dobru, produkcijski još bolju. Borbe su bile zanimljive što znači da je i “matchmaking” bio dobar – kazao je Mirko priznavši da ga je preplavila nostalgija.

– Kada sam stao na vagu, onako iz šale, a i dok sam sjedio uz kavez, prolazili su me trnci. Bili su to emotivni trenuci, no ja se više neću boriti, to je sigurno. Čovjek mora znati kada treba stati.

Kad je spomenuo regionalne borce, dvojica među njima posebno su zanimljiva. Neumorni lajavac Vaso Bakočević i velika zvijezda društvenih mreža Erko Jun.

Premda je u najavi borbe “lajao na zvijezde”, Vaso zvani “Psihopat” izgubio je gušenjem (zahvat anakonda) od “Tasmanijskog vraga” Borisa Mankowskog, no pošteno je priznao:

Ima šest milijuna pratitelja

– S kim god da se borim, ja ga prije borbe volim malo “čačkati”. No čovjek je bio bolji i neću sada plakati, nisam pič.. Sad ću se dobro zabaviti na “after partyju”, a u ponedjeljak ću ponovo prionuti treninzima. Tu sam da radim šou, a da to nemam, ne bi bilo ničega od ovoga. Sve je to šoubiznis.

Martin Lewandowski
1/18

Da je tome tako, shvatio je i teškaš Ermin Junuzović alias Erko Jun koji za sebe voli reći da je pravi “bosančeros”, a trenutačno je možda i najpopularniji Bošnjak na društvenim mrežama u svijetu na kojima ima više od šest milijuna pratitelja.

Ovaj bivši fitness model dominirao je u boksačkim tehnikama protiv nekad najsnažnijeg čovjeka na svijetu, “Strongmana” Mariusza Pudzinanowskog, no kada je ovaj drugi put sa svojih 118 kg zalegao na njega, više mu nije bilo spasa.

>> Pogledajte nježniju stranu Cro Copa

Ključne riječi

Komentara 4

MA
mateistina
13:14 11.11.2019.

Drago mi je da su balije i srbi izgubili sve borbe.Nemogu se ni balije ni srbi uporediti sa moćnim Hrvatskim borcima.

ZO
zoranos
08:03 11.11.2019.

Ali u HR ne postoji ozbiljan i profi centar za pripremu MMA i zato naši borci zaostaju sve više, a u UFCu nemamo nikoga i dugo nećemo imati! Imamo ATT u Zagrebu gdje je glavni trener Forgač. Njegov glavni borac je naša najveća nada Filip Pejić - koji je tako lagano izgubio sada od nepoznatog Brazilca da je to bilo tužno gledati. Filip nije napredovao niti milimetra u zadnje dvije godine. Brazilac ga je rušio kad je htio, kao i svi ostali. Račić bi ubio Pejića - a taj Račić ne trenira u RH više!!! S druge strane imamo Cro Cop gym koji isto nema nikakvih uspjeha. Ishii je Mirkom već godinama, ali i dalje mu je kvaliteta stojke nula - kao i kad je došao, pa se postavlja pitanje što tamo rade sa Ishiiem??? Ishii je zlatni olimpijac u judu i tu on Mirka može učiti - što je ga dakle Mirko i boksački prvak Drviš naučili - NIŠTA! Isto tako Delija - dosadno hrvanje i isto bez ikakve opasnosti u stojci ... Ispada da Drvih i Mirko hrvače uče hrvati - a zapravo bi trebalo biti obrnuto ahahaha. Totalno jedno veliko ništa! Pa pogledajte Stošića - nikakav uspjeh u UFC-u nije napravio i samo je pitanje kada će dobiti otkaz i onda Mirko preko medija napadne Stošića da ne sluša i ne znam što umjesto da prizna da je kao trener NULA! Druge centre neću spominjati jer su na razini amaterizma!

DO
doremifas
08:44 11.11.2019.

Akoj je primitivnost vrlina, onda je u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije