Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DANAŠNJEG MEČA

Hrvat nasmijao sve Engleze na presici i prijetio Filipu Hrgoviću: Prebit ću te

Sandra Simunovic/PIXSELL
30.10.2021.
u 15:00

– Gospodine Hearn, dovedite svoju promociju u Hrvatsku i dovedite Hrgovića u ring i ja ću ga rastaviti. Jer boks nije samo tehnika, to je i život, a ja ću ga prebiti. On je deset puta manji muškarac od mene. Znam da mi ne vjerujete, no dajte mi priliku – kazao je Babić

Alen Babić još je jednom briljirao pred engleskim medijima, a nasmijavao je i boksače i boksačice koji će nastupiti na istoj londonskoj priredbi. U najavi subotnje borbe s Amerikancem Ericom Molinom, koja bi u O2 Areni trebala započeti oko 22 sata, hrvatski profesionalac iskazao je priličnu verbalnu formu ali si je samim time i nametnuo obvezu da jednako tako dobro priča i u ringu. Jer, ako ne nokautira Molinu, a najavio je da će to biti u prvoj rundi, morat će istrpjeti puno toga na društvenim mrežama.

- Mnogi govore da je Molina moj najteži ispit no ja to ne gledam tako. Ne možete se boriti protiv mene ako prihvatite borbu samo 10 dana prije. Razvalit ću ga, Molina neće izaći iz prve runde, i to ću napraviti za Dilliana Whytea.

A dotični gospodin je teškaš iz samog svjetskog vrha koji funkcionira kao Babićev menadžer, a s obzirom da mu predbacuju da je neosnovano otkazao borbu s Wallinom, njegov štićenik ima potrebu da ga u javnosti brani.

- Mnogi pričaju gluposti o tom čovjeku koji je jedini razlog zašto sam ja sada tu. Prestanite pričati neistinu jer on je doista ozlijeđen. Poslao sam mu u kamp dva svoja najbolja sparing partnera i oni su mi već prvog dana rekli da s Whyteom nešto nije u redu. Ako mu imate nešto za reći učinite mu to u lice ili se obratite meni.

U jednom takvom furioznom verbalnom naletu Babić nije mogao a da se ne dotakne svoje "crvene krpe" Filipa Hrgovića koji je, podsjećamo, tog istog Amerikanca nokautirao u trećoj rundi. O Hrgoviću je boksač kojeg su prozvali "Savage" (Divljak) pričao obraćajući se jednom od najuglednijih boksačkim promotora današnjice Eddie Hearnu.

- Gospodine Hearn, ovo sam vam rekao barem deset puta. Dovedite svoju promociju Matchroom u Hrvatsku i dovedite mi Hrgovića u ring i ja ću ga rastaviti. Jer boks nije samo tehnika, a on je tehnički dobar, nego je to i život. Čvršći sam od bilo kojeg borca kojeg je dosad sreo i ne mogu vam niti objasniti što ću mu učiniti. Ja s njim neću boksati već ću ga prebiti. On je deset puta manji muškarac od mene. Znam da mi ne vjerujete, no dajte mi priliku.

Premda je svjestan da bi mu poraz u ovoj fazi karijere bio uteg na leđima, Babić je kazao da se poraza ne boji.

- Meni je već dosadilo imati nula poraza u mom boksačkom skoru. U životu je bilo dana kada nisam imao dovoljno za jesti, gubio sam borbe kao amater i ja se poraza ne bojim. Eto, neka me već jednom netko pobijedi.

To je samo jedna od Alenovih izjava koja je zabavila nazočne, baš kao i ona da se on bori za prosječnog čovjeka, a ne za boksačke fanatike i povjesničare. A fanovi ga vole valjda zato što svaku sekundu svoje prisutnosti u medijima koristi da ga se čuje i da ostavi trag a atrakcija je i u ringu. Kao što rekoše engleski komentatori u prigodi vaganja, Babić je uzbudljiv borac koji ide na sve ili ništa.

A protiv 19 kilograma težeg Moline (116 kg) bit će to doista borba na sve ili ništa. Da bi ostavio snažan dojam na boksački svijet poželjno je da što brže, i efikasnije, slomi otpor borca koji se dvaput borio za svjetski naslov (Joshua, Wilder) o kakvim prilikama Babić zasad još samo sanjari.

>>> Pogledajte: Torcida slavi 71. rođendan

Ključne riječi

Komentara 4

PI
Pišmevrit
11:00 30.10.2021.

Mislim da je potajno zaljubljen u Hrgovica

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
09:42 30.10.2021.

Ovaj babić je teška retardacija osobnosti....komad sirove budaletine

RE
Regica
10:49 30.10.2021.

Sa cime je nasmijao sve prisutne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije