Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVODITELJ Hrvatski tekvondaški izbornik bit će prevoditelj južnokorejskoj reprezentaciji

Hong: Bit ću za Koreju, iako mi je i Hrvatska domovina

14.01.2009.
u 19:20

Nisu boljega prevoditelja mogli naći rukometni reprezentativci Južne Koreje od Honga Seunga-Kija. Do prije četiri mjeseca bio je izbornik naše tekvondaške reprezentacije, a već 11 godina živi u Hrvatskoj i sasvim dobro govori naš jezik.

- A ne, nisam zaboravio ni korejski. Zadnji put sam u domovini bio u lipnju prošle godine na jednom seminaru. No, i Hrvatska je moja domovina - govori Hong.

Sam se javio organizatorima svjetskog prvenstva i dobio posao. Cijele dane provodit će s reprezentacijom Južne Koreje, zarađivat će 200 kuna dnevno.

Puno je 200 kuna

- To je puno, meni i više nego dovoljno. Nije mi sada baš lako, treba svaki mjesec platiti stan i režije, imam troje djece, a žena ne radi - kaže Hong.

Sada je glavni trener TKD kluba Trnje, koji je dobio novo vodstvo i od grada čeka njihovu potvrdu. No, Hong ima stalnu boravišnu dozvolu jer dovoljno dugo živi u Hrvatskoj.

- Uživam raditi u Hrvatskoj, Hrvati su nadareni za sve sportove. A te-kvon-do je baš sport za vas, individualna borilačka vještina - objašnjava Hong.

U Hrvatskoj će živjeti još dugo, barem dok mu djeca ne završe fakultet. Najstarija kći ima 12 godina, sinovi deset i sedam.

- Oni malo govore korejski, bio bi problem da se sada preselimo, da opet moraju učiti jezik. A kada oni završe fakultete, možda se supruga, koja je također Korejka, i ja vratimo u domovinu - kaže Hong.

U Londonu ću do zlata

Prvu utakmicu SP-a igraju reprezentacije njegovih dviju domovina.

- Ipak ću navijati za Južnu Koreju, narod je na prvome mjestu. Hrvatska jest moja domovina, no ipak sam pripadnik korejskog naroda - objašnjava Hong.

Nikada nije igrao rukomet, ali ga je gledao.

- Poznajem izbornika Linu Červara, Balića, Vorija i ostale naše reprezentativce, zajedno smo bili na Igrama u Pekingu. Siguran sam da će Hrvatska ući u finale - najavljuje Hong.

A i on sam će, kaže, ići kao trener na Olimpijske igre u London i ondje osvojiti zlatnu medalju.

- Ne znam koga ću voditi, no zlato ću osvojiti! Prije Pekinga sam kazao da idemo po medalju, moje su se najave ostvarile. Tako ću ostvariti i ove prognoze za London - siguran je Hong.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije