Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI VRATAR

Hašek s 45 godina postao prvak Češke

hokej
GEPA pictures/ Felix Roittner
22.04.2010.
u 22:48

Legendarni češki hokejaški vratar Dominik Hašek i s 45 godina opravdava nadimak ''Dominator''. Hašek je sa svojim matičnim klubom Pardubicama osvojio naslov prvaka Češke.

Pardubice su u finalnoj seriji pobijedile Vitkovice s 4-0 u pobjedama. U četvrtom dvoboju odigranom u četvrtak u Ostravi, Pardubice su u produžetku proslavile pobjedu 3-2, te bez i jednog poraza okončale nastup u finalnoj seriji.

Hašek je uoči ove sezone izašao iz mirovine, potpisavši jednogodišnji ugovor s Pardubicama, klubom u kojem je i počeo svoju veličanstvenu karijeru. Njegov je klub osnovni dio sezone okončao na 3. mjestu, ali je u doigravanju bio izrazito dominantan. U četvrtfinalu je slavio s 4-1 u pobjedama protiv Trineca, a u polufinalu s 4-0 protiv Libereca, a bez poraza je okončao i finalnu seriju s Vitkovicama.

Hašek se umirovio u lipnju 2008. godine nakon što je osvojio svoj drugi Stanley Cup u karijeri s Detroit Red Wingsima. U NHL karijeri je osim za Red Wingse igrao i za Chicago Blachawkse, Buffalo Sabrese i Ottawa Senatorse.

Legendarni “Dominator” šest puta je proglašen za najboljeg vratara NHL lige, te je jedini vratar kojem je uspjelo osvojiti dva uzastopna trofeja za najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Na Zimskim olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine Hašek je češku reprezentaciju odveo do prve i jedine zlatne medalje, a jednom prilikom ga je legendarni bivši kanadski hokejaš Wayne Gretzky nazvao najboljim svih vremena…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije