Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI S RIJEKOM

Hajduk teško kažnjen zbog novog ispada navijača

Hajduk - Rijeka
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
04.12.2019.
u 16:16

Za vrijeme "Jadranskog derbija" je na sjevernoj tribini Poljuda, na kojoj se nalazi Torcida, zapaljeno sveukupno 96 baklji, šest topovskih udara, 10 bljeskalica i tri dimne kutije.

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk s jednom utakmicom bez gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i 155.000 kuna zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Rijeke, te ponašanja navijača domaćina.

Za vrijeme "Jadranskog derbija" je na sjevernoj tribini Poljuda, na kojoj se nalazi Torcida, zapaljeno sveukupno 96 baklji, šest topovskih udara, 10 bljeskalica i tri dimne kutije.

Ukupno je 28 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta na atletsku stazu, a zbog stvorene dimne zavjese sudac je u 65. minuti morao prekinuti igru u trajanju od dvije i pol minute. U završnim minutama utakmice u sudačkoj nadoknadi vremena na sjevernoj tribini stadiona evidentirano je i neprimjereno skandiranje.

"Zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a i učestalog ponavljanja istih na prvenstvenim utakmicama u tekućem prvenstvu HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 150.000 kuna," objavio je povjerenik Prve HNL.

Hajduk mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).

Kažnjena je i Istra 1961 koja mora platiti kaznu od 6.000 kuna jer su na utakmici Istra 1961 - Dinamo pripadnici domaće navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 29. minuti utakmice zapalili četiri baklje.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:46 04.12.2019.

Za toliko propusta i toliko pirotehnike tko zna po koji put treba biti izbačen u niži rang pa bi čelnici kluba možda nešto poduzeli da se to ne događa.

Avatar nekakav
nekakav
16:39 04.12.2019.

Ako Hajduk smatra da nije odgovoran za ponašanje dijela gledatelja, koji se vole nazivati navijačima, Torcidom, onda nek to i izjavi. Ako je Torcida njihova, nek plaćaju za ovaj događaj. I nek to prestanu nazivati koreografijom. Grad Split im može platiti zajedničko gledanje neke utakmice, predlažem Engleze. Da vide što su navijači.

DE
derin
17:08 04.12.2019.

To je ljubav prema klubu, ubaci stotinjak baklji i topovskih udara, oderi klub za 150 tisuća kuna, baš ste krasni i pravi navijači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije