Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale

Dinamo pitanje pobjednika riješio još u prvom poluvremenu

Dinamo pitanje pobjednika riješio još u prvom poluvremenu
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
30.10.2019. u 19:16

Dinamo je bez problema prošao Opatiju i plasirao se u četvrfinale kupa. Plavi su slavili s 3:0, tako nisu ponovili dramu kakvu su protiv ovog kluba imali prije pet godina kada su jedva prošli, tek su u produžecima slavili s 4:2 uz sva četiri pogotka Angela Henriqueza.

Nenad Bjelica složio je zanimljivu momčad, igrao je s nekoliko igrača koje uglavnom koristi i u europskim utakmicama (Stojanović, Perić, Leovac, Moro), ali priliku su dobili i neki mlađi kao Šutalo i Marin. Tako su plavi igrali u sastavu: Zagorac - Stojanović, Šutalo, Perić, Leovac - Moro (od 46. Đira) - Hajrović, Kadzior (Gvardiol), Ivanušec, Marin - Gavranović (Olmo).

Opatija - Dinamo
1/13

Takvoj momčadi plavih nije trebalo puno vremena da slomi otpor Opatije. Trećeligaš koji ima ambicije ući u drugu ligu i ima nekoliko igrača koji su godinama igrali i u prvoj ligi nije uspio zaustaviti prodor Marina po lijevoj strani.

Mladi igrač Dinama pronašao je Damirana Kadziora koji je nastavio svoju golgetersku seriju i već u osmoj minuti donio prednost Dinamu.

Slijedila su dva pogotka Marija Gavranovića. Prvo je zbog igranja rukom sudac Jović dosudio jedanaesterac za plave, a Gavranović u 34. minuti sigurno matirao vratara Vanju Ivešu u 29. minuti.

Samo sedam minuta kasnije švicarski reprezentativac iskoristio je prodor poljskog reprezentativca Kadziora i pogodio za 3:0 vodstvo plavih.

Taj je rezultat ostao do odmora, a dio navijača Dinama nije ni vidio te pogotke. Naime, dugo ih je policija držala na Grobniku i tek su mogli vidjeti drugo poluvrijeme.

Oni koji nisu stigli na prvo poluvrijeme nisu više imali prilike vidjeti pogotke. Plavi su mirno priveli utakmicu kraju, bez imalo stresa i bez puno potrošnje.

Za Nenada Bjelicu je bilo važno da momčad dobro odradi taj posao, da prođe u četvrtfinale bez većih problema i njegovi su igrači to i ostvarili.

Tako bez stresa sad čekaju prvenstveni sraz s Interom koji ima sličan status kao Opatija kad je o obvezama plavih riječ.

Bjelica i tu želi pobjedu kako bi onda potpuno mirni i koncentrirani plavi krenuli u pripremu za možda i najvažniji susret sezone, za maksimirski sraz sa Šahtarom u skupini Ligi prvaka, sraz koji im može donijeti prezimljavanje u Ligi prvaka.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 1

Avatar Zlatniretreiver
Zlatniretreiver
18:54 30.10.2019.

Drago mi je što je Gavranović napokon zabio i vjerujem da će mu krenuti u sljedećim utakmicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije