Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska U-21

Gračan okupio mlade reprezentativce: Mnogi će doći do A-selekcije

Nenad Gračan
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.09.2017.
u 16:54

Mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju početkom listopada očekuju kvalifikacijski dvoboji protiv Bjelorusije i Češke.

Nakon uvodne pobjede na gostovanju kod Moldove, Hrvatska U-21 nastavlja kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo domaćim ogledima u Varaždinu. 5. listopada mladi Vatreni dočekuju Bjelorusiju, a 9. listopada snage će odmjeriti i s Češkom.

Izbornik Nenad Gračan pozvao je sljedeće igrače: Josip Posavec (Palermo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Filip Benković (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Stuttgart), Andrija Balić (Udinese), Nikola Vlašić (Everton), Nikola Moro (Dinamo), Ivan Fiolić (Dinamo), Adrian Šemper (Lokomotiva), Petar Bočkaj (Osijek), Lovro Majer (Lokomotiva), Nikola Katić (Slaven Belupo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Marin Jakoliš (Admira Wacker) i Petar Bosančić (Hajduk).

"Veliko nam je zadovoljstvo vratiti Hrvatsku U-21 u prekrasan grad i prekrasan nogometni ambijent. Nalazimo se u skupini gdje je Češka nositelj i taj će nam ogled biti izrazito važan, a Bjelorusija je već remizirala u Češkoj, što dokazuje da će oba susreta biti itekako zahtjevna. Ipak, mislim da imamo snage i znanja, te igrače pune motiva. Uz uobičajeno snažnu podršku Hrvatskoj u Varaždinu, želja nam je ostvariti pozitivne rezultate za miran nastavak kvalifikacija", sažeo je izbornik Gračan.

Zbog ozljeda na popisu nema Halilovića, Ćorića, Bašića i Pongračića, ali Gračan je naglasio:

"Imamo određenih problema, ali i dovoljno kvalitetnih igrača da nadomjeste sve ozlijeđene. Želimo da što više navijača podrži ovu generaciju, to su sjajni i vrlo talentirani mladići. Mislim da će mnogi doći do A-selekcije, što nam je ionako jedan od prioriteta". 

Predsjednik Nogometnog saveza Varaždinske županije Nenad Horvatić također se obratio javnosti s nekoliko riječi:

"Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu koji je prepoznao bit i organizacijske sposobnosti Varaždinske županije, nakon našeg sjajnog predstavljanja tijekom Europskog prvenstva U-17 i finala Hrvatskog kupa. Mnogo smo uložili u infrastrukturu i spremni smo za nove izazove i još jedan lijepi sportski mjesec. Za Hrvatsku U-21 igraju već pravi, klasni igrači i vjerujem da ćemo razveseliti gledatelje diljem cijele Hrvatske. Budimo zajedno uz sve hrvatske reprezentacije".

Komentara 1

IK
Ikonoklast
17:46 18.09.2017.

od 18 igraca je 9 igraca dinama/lokomotive, 1 hajduka i 0 rijeke...Repka i dalje ide svojim putem, tesko je ne voljeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije