Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOSIT ĆE BROJ 25

Gotovo je: Dani Olmo potpisao za novi klub

Olmo
Foto: RB Leipzig
1/7
25.01.2020.
u 12:52

- Leipzig je atraktivan klub koji me privukao filozofijom razvoja mladih igrača i stekao moje povjerenje. Želim pomoći klubu da nastavi nizati uspjehe - rekao je Olmo koji će imati dres s brojem 25.

Još je jedan projekt Dinama uspio, kada je prije pet i pol godina Zdravko Mamić obećao ocu Danija Olma da će taj klinac biti projekt Dinama, a ne samo “jedan od” u Barceloni, nagovorio ga je da dovede svog sina u maksimirski inkubator. I taj tihi dečko koji je znao samo par riječi engleskog dobio je prve minute kod trenera druge momčadi Sretena Ćuka u drugoj momčadi Dinama, u prijateljskoj utakmici protiv Segeste.

Kroz Dinamo dogurao je prvo do mlade reprezentacije Španjolske, postao i najbolji igrač finala Eura do 21, europski prvak, a onda stigao i do A vrste, za koju je u debiju bio i strijelac. Doista, priča za kakav dobar film.

I sad, nakon prilično duge sage oko transfera koja je intenzivno trajala od prošlog ljeta, Dani je otputovao u Njemačku, u vodeći klub Bundeslige RB Leipzig, i ta lijepa priča, veza između Danija Olma i Dinama, završava bogatim transferom. Olmo je u četvrtak napustio pripreme plavih, iz Rovinja otišao u Zagreb spakirati stvari, a jučer ujutro otputovao je u Leipzig.

Nikad neću zaboraviti plave

– Kad je postalo jasno da zaista odlazim, cijelu noć nisam spavao. Jednostavno nisam mogao. Razmišljao sam što ću reći dečkima – rekao je Olmo prije odlaska u Njemačku.

Oproštaj od plavih nije bio lagan, pale su i suze, njegove i njegovih suigrača... Pokušao im je Olmo reći da su napravili velike stvari s Dinamom.

– Razdoblje u Dinamu bilo mi je predivno. Izborili smo proljeće u Europi, Dinamo odveli u Ligu prvaka... Nikada neću zaboraviti pet i pol godina provedenih u Zagrebu i vrijeme koje sam proveo u Dinamu – dodao je Dani Olmo.

Njegov zastupnik, čovjek koji je i najzaslužniji što je Olmo došao iz Barcelone u Dinamo, otkrio je da transfer u Leipzig nije došao iznenada, ni preko noći.

– Ako su sretni Dani i Dinamo, onda sam i ja sretan, premda sam u tome sporedan. Konkretni kontakti s Leipzigom počeli su prije oko mjesec i pol dana, istina je da je bilo zainteresiranih klubova koji su po svojoj povijesti i puno veći od Leipziga, koji su u vrhu svjetskog nogometa, ali Dani je odlučio da je to najbolje za njegov razvojni put i odlučili smo se za Leipzig – kazao je Bara i zahvalio Dinamu.

Dva dana na pregledima

– Dinamo je prema nama bio izuzetno korektan, pustio je Daniju da sam odluči kamo želi ići. Nisu u Dinamu forsirali da Olmo ide u klub od kojeg bi Dinamo trenutačno više zaradio, ali na kraju će to ipak biti najveći transfer u povijesti, ne samo u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama.

Olma nakon dolaska u Leipzig čeka liječničko-administrativna procedura, sigurno je da neće konkurirati za današnju utakimicu u kojoj Leipzig ide u goste Eintrachtu u Frankfurt.

– Liječnički pregledi počeli su jučer, nastavljaju se i danas, a potom slijedi dokumentacija o transferu. Vjerujem da će to sve biti gotovo u ponedjeljak i da će sljedeći vikend moći igrati, bude li trener računao na njega, a vjerujem da hoće – zaključio je Andy Bara.

A Dani Olmo i službeno je postao igrač Leipziga. Njemački klub na svojoj je službenoj stranici objavio da je potpisao ugovor do 2024. godine.

- Leipzig je atraktivan klub koji me privukao filozofijom razvoja mladih igrača i stekao moje povjerenje. Želim pomoći klubu da nastavi nizati uspjehe - rekao je Olmo koji će imati dres s brojem 25.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar whitesox
whitesox
13:00 25.01.2020.

Bog ti put upravio!Uživanje je bilo gledati Dinamo u kome si igrao ali naj više me dojmilo kad si rekao da ćeš se vratiti u Dinamo!Nekad!čekam!Bog Hrvati i Dinamo!Ma i HNL!:))

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
12:57 25.01.2020.

Dani, to čudo od igrača i oličenje poštenja i dobrote

MK
mksdk
14:44 25.01.2020.

Hvala Daniju za sve što je pružio Dinamu i hvala Maminju što je doveo Danija u Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije