Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE - DINAMO 1:5 Modri odličnom igrom i uz niz prilika dohvatili i osmu prvenstvenu pobjedu

Golijada Dinama, Bošnjak pogođen petardom!

spo-dinamo.jpg
import
01.10.2005.
u 18:48

Turina nakon 625 minuta primio gol, a Bošnjaka BBB-ovci pogodili - raketom

ČAKOVEC - Raspoloženi hrvatski Brazilac Eduardo odveo je Dinamove nogometaše do visoke pobjede u Čakovcu. Slavili su modri sa 5:1 (3:0) u vrlo otvorenoj utakmici, u kojoj domaće Međimurje, još kako oslabljeno (bez pet igrača!), nije imalo previše izgleda.

Dinamo je od početka stisnuo domaćina, svaki put kad je Eduardo imao loptu u nogama, bila je vatra ispred vrata domaćina. Spoznaja da su Zagrepčani osim četiri postignuta pogotka imali još petnaestak pravih šansi dovoljno govori kakvu smo utakmicu gledali.

Unatoč visokoj pobjedi, Dinamo je u svojim redovima imao i tragičara - bio je to vratar Ivan Turina, koji nije uspio sačuvati svoju mrežu i nakon 625 minuta bio je svladan! Tako je propao njegov lov za rekordima Stojkića i Stinčića...

Sve dvojbe oko pobjednika Dinamo odagnao već nakon prvih 45 minuta, gosti su u svlačionicu otišli sa 3:0 prednosti. Golijadu je otvorio Brazilac Etto nakon dodavanja Eduarda u 5. minuti, a nakon niza propuštenih prilika, u 29. minuti Zagrepčani su povećali vodstvo. Bila je to munjevita protuakcija - Bošnjak je proigrao Modrića, on spustio loptu Eduardu, koji je s desetak metara svladao domaćeg vratara. A dvije minute prije odlaska na odmor Ivan Bošnjak je uzeo loptu na 40 metara od vrata Međimurja, silovito ušao u šesnaesterac i postigao nedostižnih 3:0.

Istina, domaćin se nije predavao i već u trećoj minuti nastavka Turina je zaplakao! Mostarlić je kroz prorijeđenu Dinamovu obranu gurnuo loptu prema Mesiću, a mladi je napadač mirno svladao Turinu. Mreže su mirovale do 75. minute a onda su modri opet stisnuli gas. Eduardo je probio desni bok, na ulasku u šesnaesterac srušio ga je Sesar i bio je to jedanaesterac koji je Bošnjak pretvorio u Dinamov četvrti pogodak. A prilikom proslavljanja pogotka s navijačima, Bošnjaka je jedan BBB-ovac pogodio petardom, srećom ozbiljnije ozljede nije bilo.

Konačnih 5:1 za Dinamo postavio je Ćorluka osam minuta prije kraja fino odmjerenim udarcem sa šesnaest metara.

PAROVI 11. KOLA: (igra se 15. listopada): Cibalia - Osijek, Inter - Kamen Ingrad, Slaven Belupo - Hajduk, Dinamo - Pula Staro Češko, Rijeka - Međimurje, Varteks - Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije