Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Golden State peti put zaredom finalu

LA Clippers Golden State Warriors
Foto: Reuters/Pixsell
21.05.2019.
u 09:01

U finalu čekaju boljeg iz ogleda između Milwaukee Bucksa i Toronto Raptorsa u kojem Bucksi imaju prednost od 2-1

Branitelji naslova Golden State Warriors su se plasirali petu godinu zaredom u finale NBA nakon što su sinoć u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije na gostovanju sa 119-117 svladali Portland Trail Blazerse i u seriji slavili sa 4-0. 

U finalu čekaju boljeg iz ogleda između Milwaukee Bucksa i Toronto Raptorsa u kojem Bucksi imaju prednost od 2-1. Nakon što su pobijedili u 11. uzastopnoj seriji u doigravanju Warriors su se priključili Boston Celticsima (1957-1966.) koji su do sada bili  jedina momčad kojoj je uspjelo ostvariti pet uzastopnih velikih finala. 

Stephen Curry i Draymond Green su upisali svaki triple-double. Curry je utakmicu završio sa 37 koševa, 13 skokova i 11 asistencija u svom prvom triple-doubleu ove sezone, dok je za Greena to bio četvrti sa 18 koševa, 14 skokova i 11 asistencija.

Trail Blazers su vodili 69-65 na poluvremenu i u trećoj četvrtini nakon štpo je McCollum zabio 11 koševa, a Lillard devet povećali su prednost na čak 17 17 koševa (95-78).

No Warriors se nisu predavali, zabili su zadnjih devet koševa u trećoj četvrtini i došli na 95-87, a onda su izjednačili na 104-104 nakon polaganja Curryja 4:34 minute do kraja.

Rezultat je bio 111-111 u zadnjih minutu i 48 sekundi regularnog dijela utakmice u kojoj ni jedna momčad nije zabila koša. 

Igrajući bez Andrea Iguodale, Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa, Warriors su vodili samo 116-115 prije nego je Curry spazio Greena koji je bio u poziciji za tricu što je Golden Stateu donijelo prednost od četiri koša 39.6 sekundi prije kraja produžetka.

Damian Lillard je doveo Portland na 119-117 32.8 sekunde prije kraja i Trail Blazers su imali loptu nakon Curryjevog promašaja.

No, Lillardu je šut blokirao Green i nakon što je Portland opet dobio loptu 3.3 sekunde do kraja, Lillard je promašio tricu, okončavši tako sezonu za Trail Blazerse.

Kod Portlanda najbolji je bio Meyers Leonard sa 30 ubačaja, Lillard je dodao 28 koševa, a CJ McCollum 26.

ZAPDNA KONFERENCIJA
finale

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors  117-119 (produžetak)
(Golden State se plasirao u finale NBA s rezultatom u seriji 4-0)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije