Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklistička utrka

Giro 2019. kreće iz Bologne, završava u Veroni

Tour of Croatia biciklizam
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
01.11.2018.
u 07:00

Tijekom tri tjedna vozači će morati prevaliti 3518.5 kilometara, a pred njima će biti tri pojedinačna kronometra i pet etapa s ciljem na vrhu uspona.

Organizatori druge najveće svjetske biciklističke utrke, "Gira d'Italia" u srijedu su objavili trasu njezinog 102. izdanja koje će se održati od 11. svibnja do 2. lipnja sa startom u Bologni i ciljem u Veroni.

Tijekom tri tjedna vozači će morati prevaliti 3518.5 kilometara, a pred njima će biti tri pojedinačna kronometra i pet etapa s ciljem na vrhu uspona.

I prva i posljednja etapa vozit će se na kronometar, prva će biti dugačka samo 8.2 kilometara po Bologni, dok će posljednja u Veroni biti dugačka 15.6 kilometara unutar kojih će se nalaziti i 4.5 kilometra dugačak uspon. Usto, kronometar je na programu i u  devetoj etapi koja će se voziti od Riccionea do San Marina u dužini od 34.7km.

Najviša točka "Gira" bit će uspon na Gaviju na visinu od 2618 metara tijekom 226km dugačke 16. etape, a tijekom te etape na programu će biti i uspon na strmi Mortirolo.

Sve najteže brdske etape na programu su od 13. do 20. etape.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije