Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ DINAMA

Gavranović: Dobro je što smo svaki put dali gol, ali moramo više zabijati

Mario Gavranović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
05.09.2018.
u 00:30

- Jako je pozitivno što šanse stvaramo. Puno je poluprilika, ali dobro je što u takve situacije dolazimo i sigurno da moramo biti koncentriraniji da suparnika odmah kaznimo.

Mario Gavranović postaje novi Mr. Derby, velike utakmice dosad je za plave rješavao Soudani, a već na kraju prošle sezone, protiv Hajduka u završnici prvenstva pa onda i u finalu kupa, Gavranović je tresao mreže. Zabio je već i Rijeci, no taj mu gol nije u najljepšoj uspomeni jer su u prošloj sezoni izgubili s 4:1. Riječani su mu tada zamjerili zato što je slavio gol koji je zabio svom bivšem klubu.

– Zašto ne bih slavio, pogoci su moj posao, ja sam profesionalac. Pa nisam u Rijeci proveo 20 godina – replicirao je tada napadač Dinama.

Zabio je Rijeci i u nedjeljnom derbiju, pred sjevernom tribinom je slavio i ljubio grb Dinama.

Gol kao svaki drugi

– Taj mi gol znači kao svaki drugi, kad utakmica počne, prijatelji koji su mi s druge strane više nisu prijatelji. Mislim da mi ne treba zamjerati to što idem u svaki duel, to radim na svakoj utakmici – kaže Mario.

Mario Gavranović
1/13

Iako je zabio, Dinamo nije uspio pobijediti u derbiju.

Nažalost, nije završilo kako smo htjeli. Dobro smo i koncentrirano ušli u utakmicu, pokazali smo pravi gard kakav Dinamo i mora imati. Nažalost, nakon što smo poveli, malo smo se povukli i brzo primili taj pogodak, nesretan. Nismo pobijedili, ali smo dobro igrali.

Dinamo je protiv Rijeke stvorio jako puno prilika, ali premalo toga u posljednje vrijeme realizira, tako je bilo u dvije utakmice s Young Boysima, pa sad s Rijekom.

- Jako je pozitivno što šanse stvaramo. Puno je poluprilika, ali dobro je što u takve situacije dolazimo i sigurno da moramo biti koncentriraniji da suparnika odmah kaznimo. Jer, onda postaje sve lakše, sve se otvori. No, lijepo što smo u svakoj dosadašnjoj utakmici ove sezone zabili gol, trebamo s time nastaviti i sve će doći na svoje.

U tim utakmicama izgledali ste dobro, a pobjede su izostale, valjda će vam se negdje vratiti.

– Prije ili poslije mora se vratiti, moraš imati i malo sreće. S tome da sreću moraš ‘navući’, moramo kroz kvalitetu igre sreću isprovocirati. Siguran sam da s ovom momčadi, s ovim kadrom koji ima stvarno veliki potencijal, možemo napraviti dobre stvari. I svi će nam igrači dobro doći.

Možete li i u Europi napraviti dobre stvari?

– Pokušat ćemo.

Kako vama izgleda ta skupina Europske lige s Anderlechtom, Fenerbahçeom i Spartakom?

– Protiv svakoga se možemo boriti, imamo teške suparnike koji imaju velika imena u Europi, ali ići ćemo punih pluća pokazati da smo prvaci naše države i pokušati proći skupinu.

Kasnije ste se priključili plavima zbog Svjetskog prvenstva, priključio sam se , jeste li sada uhvatili puni ritam?

– Iskreno, bilo mi je dosta teško na početku jer došao sam kad su utakmice već počele tako da sam kroz njih hvatao formu. Sada sam jako sretan jer se sve vratilo u normalu jer nije lijepo kad moraš igrati, a nisi na maksimumu, kad se brzo umoriš. Trebalo mi je dosta vremena jer nisam prošao pripreme, a sad se odlično osjećam. I na kraju utakmice imam osjećaj da imam moć šprintati i dalje. Ali, i cijela momčad dobro izgleda.

Do sljedeće utakmice Dinama su dva tjedna, ali za Marija odmora nema, jučer je otputovao na okupljanje Švicarske.

– Imamo prijateljsku utakmicu s Engleskom i Ligu nacija s Islandom. Ne znam što me ondje čeka, imamo malo kompliciranu situaciju nakon Svjetskog prvenstva, ali izgurat ćemo – pričao je Mario Gavranović.

Slijedi serija gostovanja

Dinamo je do ove stanke napravio dobar posao, doduše nije ušao u Ligu prvaka, ali ulaskom u Europsku ligu, cilj je ostvario. Uz to je ostao prvi na tablici HNL-a, tu nema niti jedan poraz. Trener Nenad Bjelica isprobao je sve svoje igrače koji su bili zdravi.No, nakon dva tjedna kreće novi teški period, gostovanje kod iznenađenja lige Gorice, domaća utakmica s Interom i onda serija gostovanja koje počinje derbijem s Hajdukom u Splitu, a slijede gostovanja kod Rudeša, Istre, Slavena Belupa, Osijeka, Lokomotive, Rijeke, tek će 1. prosinca ponovno HNL igrati u Maksimiru. A u međuvremenu su i utakmice Europske lige.

>> Pogledajte ekskluzivan razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Komentara 2

ST
stimo
08:00 05.09.2018.

da si znao zabijati osto bi u bundes ligi ali jbg

Avatar zagorac2
zagorac2
13:58 05.09.2018.

da stvarno nekaj vrijedis nebi dosao iz Evrope u Rijeku pa u Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije