Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽILO GA PET KLIZAČICA

Francuski izbornik optužen za seksualno zlostavljanje, priznao da je spavao s tìnejdžericom

Davor Javorovic/PIXSELL
08.01.2021.
u 20:33

Beyer je priznao kako je imao "intimne" i "neprimjerene" odnose sa Abitbol nakon čega je dobio otkaz u klubu Les Francais Volants, gdje je obnašao jednu od vodećih dužnosti.

Godinu dana nakon otkrića seksualnog zlostavljanja u francuskom klizanju, bivši izbornik Gilles Beyer (64) optužen je za "seksualni napad" i "seksualno uznemiravanje" i stavljen je pod sudski nadzor.

Francusko tužiteljstvo je u veljači prošle godine otvorilo istragu protiv bivšeg trenera umjetničkog klizanja Gillesa Beyera zbog navodnog silovanja i seksualnog napada na maloljetnice. 

Istraga je pokrenuta nakon što je bivša francuska višestruka prvakinja Sarah Abitbol objavila knjigu u kojoj tvrdi kako ju je Beyer više puta silovao od 1990. do 1992. godine kada je bila tìnejdžerica.

Beyer je priznao kako je imao "intimne" i "neprimjerene" odnose sa Abitbol nakon čega je dobio otkaz u klubu Les Francais Volants, gdje je obnašao jednu od vodećih dužnosti.

Beyer, kojeg je optužilo još pet klizačica, je u srijedu priveden, a u petak je izveden pred suca koji ga je optužio zbog "seksualnog napada od strane nadležne osobe i seksualnog uznemiravanja osoba na vlasti ", a zatim stavio pod sudsku kontrolu.

Nakon što je ova afera izbila u javnosti, predsjednik Francuskog klizačkog saveza Didiera Gailhagueta, koji je u vrijeme navodnih silovanja već vodio savez, podnio je ostavku pod pritiskom francuske ministrica sporta Royane Maracineanu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:57 08.01.2021.

Klizačice su prave, ne mislim time ništa loše, u onim šosićima na srebrne šljokice kako bi rekla sad već pok. Milka Babović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije