Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda u produžetku

Francuska u finalu, Hrvatska sa Španjolcima u borbu za broncu!

Španjolska, Francuska, Eurobasket (1)
Igor Kralj/Pixsell
20.09.2013.
u 23:06

U zadnjim sekundama Gaslol je gađao tricu za novi produžetak, ali nije pogodio

U uzbudljivoj završnici drugog polufinalnog susreta na Eurobasketu, Francuska je nakon produžetka pobijedila Španjolsku rezultatom 75:72. U finalu će Francuzi igrati protiv Litve koja je ranije bila bolja od Hrvatske.

Utakmica je počela vrlo žustro, a momčadi su bile izjednačene. U drugoj četvrtini Španjolci rade seriju 11-0 i odvajaju se, a na poluvrijme odlaze s rezultatom 34:20. No, u drugom dijelu Francuzi se bude, a u zadnju dionicu regularnog dijela utakmice ulaze sa minus šest. U posljednjih deset minuta dolaze i do preokreta, Parker ih minutu i pol prije kraja dovodi u vodstvo.

U posljednjem napadu Francuza Parker je išao na prodor za pobjedu, ali je blokiran, a Calderon promašuje tricu za pobjedu Španjolaca pa se otišlo u produžetak.

Prvi koš u produžetku zabila je Španjolska i povela 67:65, ali tada je Francuska s nekoliko uzastopnih koševa došla na plus četiri. Tada se počelo mnogo kalkulirati, bacala su se slobodna bacanja, a Francuzi su bili sigurniji.

Na kraju je Gasol pucao tricu za novi produžetak, ali nije pogodio.

Do velike pobjede Francuze je predvodio veličanstveni Tony Parker koji je zabio 32 koša.

Francuska ide u finale, a Španjolska se u nedjelju u 17.30 s Hrvatskom bori za broncu.

>>Hrvatska nije uspjela, Litva u finalu Eurobasketa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije